Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Eindhoven Actueel Nieuws Kunnen we wat voor elkaar betekenen?
11 april 2016 |

Kunnen we wat voor elkaar betekenen?

​​​

​​Wat doet de afdeling Zelfredzaamheid?


Bij het Rode Kruis Eindhoven is sociale hulpverlening onder gebracht bij de afdeling Zelfredzaamheid.
Wij ondersteunen mensen die in fysieke of in sociale nood verkeren. Dus mensen die kwetsbaar zijn en vaak minder zelfredzaam. Het gaat meestal om ouderen, chronisch zieken of mensen met een handicap of taalachterstand, die door deze beperking niet mee kunnen doen.
Ook in situaties van eenzaamheid of isolatie willen we graag ondersteunen met het nadrukkelijke doel dat deze mensen na een tijdje weer zelfstandig vooruit kunnen. 
Dat noemen we het bevorderen van zelfredzaamheid. E​n dat is wat wij voor u willen betekenen.
​ 
Je kunt  zelf bij ons aankloppen of via anderen naar ons worden doorverwezen. Dat kan bijvoorbeeld door de huisarts of buurtvereniging, andere buurtbewoners of hulpverleners.​​

Leuke Filmpjes

Om een beeld te geven van maatschappelijk  organisaties  heeft Studio040 het programma ‘Mensenwerk’ gemaakt. Ook het Rode Kruis Eindhoven komt aan bod in enkele edities.  Het is leuk om de filmpjes over onze verschillende onderwerpen eens ​te bekijken​

Zin in vrijwilligers werk?

Vrijwilligerswerk maakt je blij. Het geeft je zinvol gevoel. En daar wordt je gelukkig van.  We hebben altijd  vacatures van allerlei aard. Dus vaak ook vacatures die een verlengde zijn van bijvoorbeeld je ‘geleerde vak’. Of een activiteit die je ooit gedaan hebt en wel weer wilt oppakken. U kunt de lijst met vacatures  vinden op onze Rode Kruis Eindhoven vacature pagina. Misschien zit er iets tussen en kunt u iets voor ons betekenen.

Voor meer informatie kunt u o​ns bellen of het contact formulier​ invullen.
Willem van Konijnenburglaan 6
5613 DW Eindhoven
040-2443311
eindhoven@redcross.nl​Artikel delen?