Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Eindhoven Dit doen we EHBO Opleidingen

EHBO Opleidingen

​​​​Rode Kruis Eindhoven e.o. biedt diverse EHBO opleidingen en cursussen.​

EHBO

Wilt u gediplomeerd hulpverlener worden?

In 3 zaterdagen wordt u gediplomeerd hulpverlener. U leert praktische vaardigheden, er wordt theorie aangeboden en ook reanimatie en het bedienen van de AED wordt geoefend.
Bij het Rode Kruis hoeft u geen examen te doen en dat scheelt tijd! U wordt gedurende de cursus beoordeeld aan de hand van competenties. Behaalt u alle competenties dan heeft u ook de cursus behaald en ontvangt u een Rode Kruis diploma (voldoet aan dezelfde richtlijnen als het Oranje Kruis diploma)

Met dit diploma op zak hoeft u niet meer hulpeloos toe te kijken als iemand in uw omgeving een ongeluk(je) krijgt.​

Eerstvolgende cursusdata: 14, 21 en 28 januari 2017​
Een cursusdag start om 9.00u en duurt tot 16.00 uur.


EHBO aan baby's en kinderen​

Wat zou het toch fijn zijn als je bij hoofdletsel, een hersenschudding of vergiftiging precies weet wat je moet doen! Als ouder, gastouder, juf of meester heb je een grote verantwoordelijkheid. Gelukkig, zorg je er met een EHBO cursus van het Rode Kruis voor dat je alle benodigde EHBO-kennis in huis hebt.

Met 1 zaterdag kun je een kind in veiligheid brengen, de toestand van het kind beoordelen, reanimeren, een AED gebruiken en eerste hulpverlenen bij bewusteloosheid, bloeding, brandwond, circulatiestilstand, CO-vergiftiging, ernstige allergie, hoofdletsel, huidwond, koorts en koortsstuipen, kortademigheid, letsel aan botten, spieren en gewrichten, nek- en wervelletsel, neusbloeding, tand door de lip, verdrinking, vergiftiging, verloren/afgebroken tand, verslikking, verstikking, vinger tussen de deur, vreemd voorwerp in neus en oor en vuiltje in het oog.

De cursus wordt afgesloten met een ge​registreerd certificaat Eerste H​ulp aan Kinderen,​ goedgekeurd door de rijksoverheid. Handig voor gastouders!​

Eerstvolgende cursusdag: zaterdag 4 februari 2017​​
Een cursusdag begint om 9.00 uur en duurt tot 16.30 uur.

 

Wilt u meer informatie of heeft u specifieke wensen, neem dan contact op met het Rode Kruis Eindhoven e.o.

U kunt een mail sturen naar opleidingennoodhulp@rodekruiseindhoven.nl​

​​