Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Eindhoven Wat kunt u doen Vrijwilliger worden

Vrijwilliger worden


Het Rode Kruis is van oudsher een vrijwilligersorganisatie. De centrale drijfveer hierbij is de betrokkenheid bij de medemens, het gevoel voor menslievendheid. Ook in Eindhoven e.o. zijn veel vrijwilligers actief. Op dit moment  een kleine 400 en daarnaast nog 300 collectanten voor de jaarlijkse collecte in juni. Zij bieden hulp aan de meest kwetsbare mensen, door middel van sociale hulp en noodhulp. 
 
Waarom word je vrijwilliger?
De motivatie om vrijwilligerswerk te doen verschillen per persoon; werkervaring opdoen, iets doen voor een ander, studiepunten verwerven of meer in contact komen met anderen.
Wat kun je doen bij het Rode Kruis Eindhoven e.o.?
Klik voor het actuele aanbod van vacatures. 
 
Wilt u graag vrijwilliger worden? Meld u aan voor een kennismakingsgesprek, waarbij wordt nagegaan of hetgeen u zoekt door ons geboden kan worden. Wanneer u als vrijwilliger voor ons gaat werken dan wordt u ook uitgenodigd voor een introductiebijeenkomst. Op deze bijeenkomst wordt verteld waar het Rode Kruis in het algemeen en het Eindhovense Rode Kruis in het bijzonder voor staat. Voor meer informatie of aanmelding bel 040-2443311 of mail naar eindhoven@redcross.nl