Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Enschede Dit doen we

Activiteiten

 • ​​ Bijzondere vakanties
  Het Nederlandse Rode Kruis is specialist in volledig verzorgde vakanties op prachtige locaties door heel Nederland. Medewerkers en vrijwilligers leveren optimale zorg, zodat onze gasten voluit kunnen genieten. Lees hier meer.

 • Eerste hulp 
  Praktische tips over eerste hulp, eerste hulp cursussen of hoe u zelf  eerste hulp kunt verlenen in vier stappen. Maar ook hoe u EHBO-ondersteuning kunt aanvragen voor uw evenement vindt u hier

 • Evenementen Hulp 
  Heeft u een evenement te organiseren en zoekt u een gecertificeerde instantie die voor u de EHBO kan verzorgen? Lees dan hier verder.

 • Fondsenwerving
  Om onze activiteiten te continueren, is er geld nodig. Rode Kruis Enschede zamelt op diverse manieren geld in om onze lokale hulpverlening in stand te houden. Lees hier meer over onze activiteiten. Wilt u ons steunen? Dan kunt u hier meer informatie lezen.

 • Hulp bij rampen 
  Mensen raken elkaar ongewild uit het oog door een oorlog of een ramp. Het Rode Kruis helpt het contact te herstellen tussen mensen die elkaar zijn kwijtgeraakt. Lees verder over hulpverlening door het Rode Kruis bij rampen. 

 • Nijmeegse vierdaagse
  De wandelvierdaagse van Nijmegen is het grootste wandelevenement van Europa die altijd de derde dinsdag in juli van start gaat. Ieder jaar melden zich 40.000 wandelaars aan de start om daarna het welverdiende vierdaagse kruis​ in ontvangst te kunnen nemen. Lees hier verder.

 • Sociale Hulp
  Met het organiseren van sociale hulpactiviteiten wil het Rode Kruis Enschede het sociale isolement van mensen doorbreken, eenzaamheid verminderen en zelfredzaamheid vergroten. Lees hier meer.