Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Enschede Dit doen we Sociale Hulp

Sociale Hulp

Huisbezoeken

Veel mensen vinden het plezierig als er regelmatig iemand komt aanwaaien.
Dit bezoek kan bestaan uit een praatje bij een kop koffie, samen een boodschap doen, een wandeling maken, een spelletje doen of iemand begeleiden bij een bezoek aan een arts.
De huisbezoeken kunnen eens per week, eens per twee weken of maandelijks plaatsvinden.
Wilt u huisbezoek ontvangen, of kent u iemand die voor huisbezoek in aanmerking zou kunnen komen? Neem dan contact met ons op en wij gaan op zoek naar een "passende" vrijwilliger
Tel: 053-4313036​
e-mail: 
huisbezoek@rodekruisenschede.nl

Recreatieve activiteiten

Wekelijks verzorgen mensen van het Rode Kruis op woensdagmorgen in de seniorenflat aan de Hortensiastraat handwerkactiviteiten. Er kunnen o.a. breiwerken en borduurwerken gemaakt worden. De gemaakte artikelen worden weer verkocht op onze jaarlijkse fair in het ziekenhuis of op Koninginnedag in Lonneker. Wij zoeken mensen die willen helpen bij het verzorgen van deze activiteiten.

 

wilt u zich aanmelden als vrijwilliger, neem dan contact op met:

Rode Kruis Enschede
Tel: 053-4313036
e-mail: 
socialehulp@rodekruisenschede.nl​

Rolstoelprojecten

Veel mensen die in een rolstoel zitten zijn voor het halen van een frisse neus afhankelijk van de hulp van anderen. Zij komen hierdoor soms weinig meer buiten. Daarom heeft het Rode Kruis voor deze groep mensen het rolstoelwandelproject opgezet.

Eén ochtend in de maand (ook op zaterdagochtend) gaan vrijwilligers met hen wandelen. De mensen zijn hierdoor niet alleen even in een andere omgeving. Ook is er gelegenheid voor een gezellig praatje met de vrijwilligers of de andere deelnemers. Onderweg wordt er gezamenlijk ergens koffie gedronken.

Er gaat tijdens de wandeling altijd iemand mee van het Rode Kruis. De groep bestaat uit ongeveer 6 tot 8 deelnemers. Wanneer vrijwilligers zich aanmelden voor dit project krijgen zij vooraf een uitgebreide instructie over hoe de rolstoel gehanteerd dient te worden tijdens het wandelen.

Bent u rolstoelgebonden en zou u graag eens wat vaker naar buiten willen of wilt u zich aanmelden als vrijwilliger, neem dan contact op met:

Rode Kruis Enschede
Tel: 053-4313036​
e-mail:
socialehulp@rodekruisenschede.nl