Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Enschede Rode Kruis afdeling Enschede bestaat 100 jaar

Rode Kruis afdeling Enschede bestaat 100 jaar

​De receptie, voor genodigden is van 16.00 uur tot 18.00 uur in het gebouw van het Rode Kruis aan de Blekerstraat 81 in Enschede.

Rode Kruis afdeling Enschede bestaat 100 jaar en viert feest.

100 jaar geleden , op 29 juli 1914,is de Rode Kruis afdeling Enschede opgericht mede door de toenmalige burgermeester Edo Bergsma. Eén van onze eerste taken ten tijde van de Eerste Wereldoorlog was het opvangen en onderbrengen van Belgische vluchtelingen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog en in de wederopbouw van Enschede daarna, ontstonden er in de afdeling diverse activiteiten vooral gericht op noodhulp/EHBO en sociale hulp.  In die 100 jaar zijn we altijd trouw gebleven aan onze missie en visie.

Missie

  • Voorkomen en verzachten van het menselijk leed
  • Beschermen van leven en gezondheid
  • Waarborgen van het respect voor de mens

Visie

  • met vrijwilligers actief bijdragen aan versterken van gemeenschappen
  • Via hulpverlening zelfredzaamheid bevorderen van zichzelf en aan anderen
  • Op basis van respect en menselijkheid

Op 19 september 2014 is er feest in het Rode Kruis gebouw aan de Blekerstraat in Enschede.

Tijdens de receptie voor genodigden zal de burgermeester, de heer Peter den Oudsten, uit handen van de voorzitter van het Rode Kruis afdeling Enschede een cadeau in ontvangst nemen. Dit geschenk is bestemd voor honderd inwoners uit Enschede betrokken bij maatschappelijke vrijwilligersorganisaties, scholieren, studenten en 10 ambtenaren van de sector zorg/welzijn en onderwijs van de gemeente Enschede. Dit als dank aan alle mensen in Enschede die ons in die 100 jaar hebben gesteund in alle opzichten. We hopen door dit cadeau een bijdrage te leveren in het verder bevorderen van eigen zelfredzaamheid zodat zij op hun beurt weer anderen kunnen helpen in geval van nood. Na de receptie is er 's avonds een feest om met alle Rode Kruis vrijwilligers deze verjaardag te vieren.