Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Fryslan Noord Actueel Nieuws Eerste lichting leerlingen Piter Jellescollege krijgt EHBO certificaat
10 januari 2014 |

Eerste lichting leerlingen Piter Jellescollege krijgt EHBO certificaat

De eerste lichting leerlingen van het Piter Jellescollege in Leeuwarden heeft vrijdag 10 januari een EHBO-certificaat ontvangen. De school verzorgt samen met de Rode Kruis afdeling Fryslân Noord EHBO-onderwijs in de sportklas van het VMBO. Er is een op maat gemaakt programma voor 4 leerjaren, op zo’n manier dat de sportklasleerlingen de school verlaten met een EHBO-certificaat dat daarna nog twee jaar geldig is.
PJ 3.jpgIn het eerste leerjaar starten de leerlingen met een voorlichting over het Rode Kruis, de online-snelcursus en de daarop volgende praktijkcursus. In het tweede leerjaar staat de Basis Cursus EHBO op het programma. In de derde klas doen de leerlingen een cursus reanimatie met AED.  In het examenjaar krijgen ze een uitgebreide EHBO-cursus, waardoor ze  als beginnend hulpverlener van school gaan. 

De eerste lichting van 38 leerlingen kreeg vrijdag 10 januari de certificaten op feestelijke wijze uitgereikt, met speeches van o.a. de directie van de school, de voorzitter van het Rode Kruis district Fryslân en een vrijwilliger Wiebe Kooij van de afdeling Fryslân Noord.
Hij gaf de leerlingen daarbij gelijk een uitnodiging mee voor een informatieavond in het Rode Kruisgebouw. Hier kunnen de jongeren zien welke activiteiten de afdeling doet en krijgen ze gelegenheid om zich aan te melden als vrijwilliger.
Het Piter Jellescollege is een voorbeeld voor de rPJ 2.jpgest van Nederland. Het Rode Kruis hoopt ook op andere scholen zodanige afspraken te kunnen maken dat het EHBO-onderwijs wordt geïntegreerd in het reguliere onderwijs.

Voor meer inlichtingen
Anya Bult, Accounthouder 1e Hulp regio Noord, 06-53658412