Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Fryslan Noord Actueel Nieuws Jongeren lopen warm voor het bezoekproject
21 november 2012 |

Jongeren lopen warm voor het bezoekproject

Bij de afdeling Fryslân Noord kan het Bezoekproject rekenen op de inzet van 85 vaste vrijwilligers die wekelijks een bezoekje brengen aan hun cliënt. Naast de vaste vrijwilligers is het aantal Bezoekproject vrijwilligers dit jaar gegroeid met 44 enthousiaste studenten. Het Bezoekproject is voor de studenten een kijkje in de keuken op hun vakgebied. Het merendeel van de studenten studeert aan de Stenden Universiteit en de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Hier volgen ze een maatschappelijke studie.

Alvorens de studenten bezoeken gaan afleggen zorgt het Bezoekprojectteam ervoor dat de studenten goed zijn geïnformeerd. Het informatiepakket bestaat uit een algemene Rode Kruis introductiecursus en een rolstoeltraining. Specialisten op het gebied vanuit de zorg worden uitgenodigd om de trainingen te verzorgen. Naast de introductietrainingen organiseert het Bezoekproject met regelmaat trainingen waarin specialisten vertellen over ziektebeelden die studenten en vrijwilligers tegen kunnen komen in het werkveld. De trainingen worden druk bezocht en de trainingen worden als leermomenten ervaren.

Door het enthousiasme en de geweldige inzet van vele vrijwilligers is het Bezoekproject van de afdeling Fryslân Noord een groeiend project. Deze groei hoopt het Bezoekprojectteam de komende jaren voort te zetten.