Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Fryslan Noord Actueel Nieuws Vrijwilligers Award
21 december 2012 |

Vrijwilligers Award

​Het Bezoekproject was genomineerd voor de vrijwilligers Award in de categorie Maatchappelijk

Rennie Nawijn ging samen met Gerrit de Boer en Gerrit Middelkamp naar de vrijwilligers Award uitreiking. Dit vond plaats in de kelder van het stadhuis. Daar aangekomen zagen ze veel genomineerden.
Al snel begon de wethouder met de bekendmaking van de Award. In onze categorie was Siepie Basir van Noorderbreedte de winnares. Greetje Koornstra van Palet en Rennie Nawijn van het Bezoekproject kregen een mini award en een boeket.

De vrijwilligers met de leukste reactie kregen een attentie. Onze vrijwilliger Jelly de Vries won deze prijs. Jelly de Vries mag samen met haar man en hun cliënten, koffie met gebak nuttigen in de binnenstad. Op deze manier kwam het Bezoekproject goed in de schijnwerpers. Wij zijn trots op deze prijs en Jelly bedankt voor jouw verhaal! Hieronder kunt u haar prachtige verhaal lezen.
 
Goedemorgen,
De organisatie die een Award verdient is het Rode Kruis. In 2012 kwamen wij voor het eerst in aanraking met deze organisatie.
Ik meldde mij aan als vrijwilligster en mijn man bracht mij daarheen. Daar kreeg ik een warm en vriendelijk intake gesprek.
Ik voelde mij meteen op mijn gemak, zo ook mijn man. Om deze reden zijn wij sinds twee maanden trotse vrijwilligers van het Rode Kruis. Wij bezoeken wekelijks een bejaard en kinderloos echtpaar wonende in Abbingahiem. 
Mijn man is tevens vrijwilliger bij een gehandicapte man in verpleegtehuis Borniaherne. Er volgden kennismakingen en een medewerkster van het Rode Kruis was erbij. Dit alles werd zorgvuldig begeleidt.
Door haar en u mogen wij elke week twee uren wandelen met het bejaarde echtpaar. Ze zitten allebei in een rolstoel en waren
sinds een jaar niet meer buiten geweest. Voor hun en voor ons een win win situatie. Door omstandigheden zaten wij zelf in een
sociaal isolement,  nu kunnen we gezellig wandelen en praten met deze mensen. Dit zou iedereen eens in zijn of haar leven moeten ervaren.
Dat je door middel van vrijwilligerswerk echt iets kunt betekenen voor anderen. Afgelopen woensdag zaten wij samen met
het bejaarde echtpaar koffie te drinken bij Bakkerij Bart. De oude man maakte de opmerking, dat zij zonder ons nergens meer kwamen.
Kun je nagaan hoe belangrijk vrijwilligerswerk is. Mijn man doet ook nog 1 keer in de week vrijwilligerswerk voor een gehandicapte man in Borniaherne.
Mijn man was degene die mij alleen bracht naar het Rode Kruis voor een intake gesprek. Hij kwam er daardoor ook mee in aanraking en nu doet hij twee
keer in de week twee uren vrijwilligerswerk. Het balletje kan soms raar rollen. Het Rode Kruis is de drijvende kracht achter vele vrijwilligers en de zorg
en aandacht voor afhankelijke mensen. Daarom verdient het Rode Kruis een Award.
 
Vriendelijke groet,
Jelly de Vries