Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Fryslan Noord Dit doen we Bezoekproject Boottocht met MS Markol
19 juni 2014 |

Boottocht met MS Markol

​Wij, Anna Geesje en Hilda, werden door Rennie gevraagd om mee te helpen met de organisatie van een boottocht op 4 juni. Hier konden we natuurlijk geen nee tegen zeggen. We hebben boodschappen gedaan en met zijn drieën leuke dingen bedacht die we op de boot konden doen.

’s Ochtends 4 juni lag de boot ‘de Markol’ al op ons te wachten. We hebben iedereen welkom geheten. Anna Geesje heeft het gedicht ‘Genieten’ voorgelezen. Het kwam erop neer dat je om je heen moet kijken en moet gaan genieten van de dingen die je hebt. Daarna was het tijd voor koffie! En wat is nou een bakje koffie zonder een lekker stukje speciale oranjekoek? Het was duidelijk dat alle mensen er enorm van genoten.


Vervolgens zijn wij samen langs de tafels gegaan met een prijsvraag, namelijk: hoeveel pepermunten zitten er in de pot? De uitslag hielden we natuurlijk nog even geheim. Eerst was het tijd om even wat te gaan eten. We hadden witte broodjes en krentenbollen. Na de lunch zijn we met nog een prijsvraag bij de ouderen langs gegaan. We hadden een beer meegenomen en iedereen moest raden wat de naam van die beer was. Ook hier werd leuk op gereageerd, met allemaal gekke en originele namen tot gevolg. Meneer Bruinsma had het precieze aantal pepermuntjes geraden (125)! Hij kreeg een potje snoep en een EHBO-setje. De naam van de beer werd niet geraden, maar we hebben besloten de beer uit te reiken aan mevrouw van der Geest die erg in de buurt zat.

Iedereen was duidelijk aan het genieten! De tijd ging enorm snel om, want we waren zomaar weer in Grou. We hebben het enorm getroffen met het weer. Ondanks dat er zulk slecht weer werd voorspeld, begon het pas te regenen op het moment dat alle mensen weer in de taxibusjes zaten. Perfecte timing dus! Al met al was het een enorm leuke, gezellige en geslaagde dag!