Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Gorinchem Dit doen we Op zoek naar familie

Op zoek naar familie

Door allerlei oorzaken, zoals bijv. oorlogssituaties; natuurrampen; migratie e.d., kunnen mensen soms het contact met dierbaren kwijtraken.  Het Internationale Rode Kruis heeft o.a. als taak te proberen dit contact te herstellen.
 
Via een enorm groot database-bestand in het internationale hoofdkwartier van het Rode Kruis in Genève komen alle aanvragen na registratie op lokaal gebied samen. Daar wordt getracht om het zoekgeraakte familielid weer te herenigen (lijfelijk of via een adres) met de aanvragers. Het wereldwijde netwerk van Rode Kruis- en Rode Halve Maan-verenigingen wordt daarbij ingezet.

U kunt ook een Rode Kruis-bericht laten overbrengen. Dit is een brief die via het Internationale Rode Kruisnetwerk overgebracht kan worden. Als post en telefoon niet meer functioneren, zijn Rode Kruis-berichten vaak de enige manier om in contact te komen met familie. Het Rode Kruis kan ook behulpzaam zijn bij het opvragen van identiteitsbewijzen zoals geboorte- en huwelijksaktes.
 
Aan het begin van deze 'zoek-keten' staan regionale Rode Kruis tracingteams. Voor de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden kunt u contact opnemen met het tracingteam in Zuid-Holland Zuid, telnr. 0186-623577 of mail naar hoekschewaard@redcross.nl