Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Gorinchem Dit doen we Sociale Hulp

Sociale HulpHuisbezoek

Onze vrijwilligers bezoeken mensen voor een praatje, een spelletje, samen boodschappen doen of bieden gewoon een luisterend oor. Aan het huisbezoek zijn geen kosten verbonden. Veel mensen vinden het plezierig als er regelmatig iemand komt aanwaaien.
Iets voor u? Neem contact op met het Rode Kruis Gorinchem!
U kunt aangeven wat u verwacht van het huisbezoek en samen kijken we wie daar het beste bij past. Met een tijdsinvestering van een paar uurtjes per twee weken maakt u het leven van iemand anders zoveel interessanter... Recreatieve activiteiten

In diverse verzorgingshuizen in Gorinchem verzorgt het Rode Kruis wekelijks groepsactiviteiten voor ouderen die het leuk vinden gezellig met elkaar creatief bezig te zijn. Het doel van deze activiteiten is mensen te stimuleren een sociaal netwerk om zich heen te onderhouden.Bijzondere vakanties

Een week onbezorgd genieten van al het moois dat Nederland ons te bieden heeft. Helemaal zorgeloos? Wat ons betreft wel. Het Nederlandse Rode Kruis is al 60 jaar specialist in volledig verzorgde vakanties voor mensen met lichamelijke of sociale beperkingen.
Onze medewerkers en vrijwilligers leveren u de beste zorg. Op onze prachtige vakantielocaties hoeft u zelf nergens aan te denken, alleen maar te genieten. En als u wilt, kunt u bij ons altijd samen met uw partner, vriend, vriendin of familielid boeken.
 
Gedurende uw vakantie organiseren we tal van activiteiten voor onze gasten. Maar u bepaalt natuurlijk zelf of u hieraan mee wilt doen. Of dat u liever zelf uw uitstapjes of ontspanning in de accommodatie of de omgeving zoekt.
De vakanties spelen zich af op drie bijzondere locaties:
 
Het vakantieschip de J. Henry Dunant
Hotel IJsselvliedt, een tweehonderd jaar oud herenhuis in Wezep
Hotel De Valkenberg, een landhuis in Rheden

Gevoel van vrijheid tijdens Bijzondere Vakanties 

“Ga je nog met vakantie?” Voor sommige mensen een pijnlijke vraag rondom voorjaars-, zomer- of wintervakantie. Want niet voor iedereen is het zo eenvoudig om in de auto te stappen en er even tussenuit te gaan. Je bent bijvoorbeeld afhankelijk  van een rolstoel of hebt een (chronische) ziekte. Het project Bijzondere Vakanties van het Rode Kruis maakt vakantie toch mogelijk. ​

Zes jaar geleden kreeg Wim van Berkel (58) een herseninfarct, waardoor zijn rechterarm verlamd raakte en hij slecht ter been werd. “Met het Rode Kruis is het veel makkelijker om op vakantie te gaan”, vertelt Wim. “Je wordt geholpen waar dat nodig is, maar ook lekker verwend. Je hoeft niet eens zelf een kopje koffie in te schenken. De vrijwilligers staan meteen voor je klaar.”