Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Groningen en Haren Dit doen we Noodhulp

Noodhulp

Kleinschalige evenementen. Grootschalige evenementen. Rampen en calamiteiten. Dat is het veld waar de afdeling noodhulp zich in beweegt.
 
Met geschoolde EHBO'ers en districtsvrijwilligers voor Bevolkingszorg en de Geneeskundige Eenheid, Logistiek en Verbindingsdienst die zich inzetten bij evenementen en calamiteiten is de afdeling noodhulp een totaalpakket van mensen, goederen en diensten dat ingezet kan worden tijdens situaties van nood of ter preventie van nood.

Onze vrijwilligers maken het mogelijk

Onze groep van hardwerkende en professioneel geschoolde vrijwilligers maakt alle hulpverlening mogelijk. De afdeling Groningen en Haren biedt EHBO cursussen. Al onze vrijwilligers zijn geschoold en weten hoe zij mensen op de meeste veilige manier van dienst kunnen zijn.

Wilt u vrijwilliger worden?

Helpt u ook graag andere mensen? Hebt u een medische achtergrond of wilt u graag nog een cursus volgen? Bent u dienstverlenend ingesteld en wilt u zich graag inzetten in het kader van Noodhulp? Dan bent u van harte welkom als vrijwilliger bij het Rode Kruis, Groningen en Haren.

Eerste hulp bij evenementen

Bij de afdeling Groningen en Haren worden goed getrainde vrijwilligers ingezet voor eerste hulp bij zeer verschillende evenementen. Er kan iets mis gaan bij een evenement: een persoon kan sportletsel oplopen of ongelukkig vallen. Bij zulk soort gelegenheden zijn eerste hulp posten of mobiele posten aanwezig. Bent u in het bezit van een geldig ehbo diploma en wilt u ons meehelpen met de evenementenhulp, neem dan snel eens contact op.