Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Haaksbergen Dit doen we

Dit doen we

​​​​​​​Het Rode Kruis Haaksbergen houdt zich bezig met diverse activiteiten, waaronder eerste hulpverlening op evenementen, hulp bij rampen, ikbenveilig.nl​ en sociale hulp.

​Eerste hulp​​

Het Rode Kruis Haaksbergen verleent eerste hulp op diverse (sport)evenementen, markten, braderieën en feesten. Wij leveren goed opgeleide hulpverleners inclusief uitrusting en kunnen met u meedenken in het organiseren van de EHBO-voorziening op uw evenement.

Organiseert u een evenement? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Stuur dan een e-mail naar​ hulpverlening@rodekruishaaksbergen.nl​.

Hulp bij rampen

Het Rode Kruis verleent ook hulp bij rampen en ongevallen. Diverse vrijwilligers van de afdeling Haaksbergen participeren in de Noodhulpteams die worden ingezet bij incidenten met grote hoeveelheden slachtoffers. Zij zullen dan samen met ambulancepersoneel de lichtgewonde slachtoffers registreren en behandelen om zo de rest van de hulpverleners te ontlasten. Voor meer informatie zie de site van het Rode Kruis​.

Op zoek naar familie

Iedereen heeft recht op contact met familie. Het Rode Kruis spoort familie en dierbaren op. En brengt hen met elkaar in contact, wereld​wijd. Lees meer​.​

Sociale hulp

​De welfare of welzijn afdeling van het Rode Kruis Haaksbergen probeert door verschillende activiteiten de mensen zo lang mogelijk maatschappelijk betrokken te houden. ​​Dit geldt zowel voor gezonde mensen met behoefte aan sociale contacten als voor chronisch zieken en mindervaliden. 

Het Rode Kruis Haaksbergen organiseert voor mensen die graag iets in een groep ondernemen bijeenkomsten in het Rode Kruis gebouw aan de Adriaen Brouwerstraat​ en in de recreatieruimte aan de Vincenstraat. De vrijwilligers bezoeken ook mensen thuis, bieden een luisterend oor en proberen door het beschikbaar stellen van ideeën, handwerkmateriaal en gereedschap​ de deelnemers zowel lichamelijk als geestelijk actief te houden.

Daarnaast wordt er twee keer per jaar een gezellige bingo georganiseerd en in december organiseren zij een gezellige middag in kerstsfeer. 

Loop eens binnen​

Wilt u meer weten over deze activiteiten? Iedere dinsdagmiddag, behalve in juli en augustus, is er van 14:00 uur tot 16:00 uur een vrijwilliger aanwezig in het Rode Kruis gebouw aan de Veldkampstraat. Iedere derde dinsdag van de maand, behalve in  juli en augustus,  kunt u ook  's ochtends​ van 9:00 uur tot 11:00 uur binnenlopen.

​​​Vakantieprojecten

Voor chronisch zieken en mindervaliden en hun mantelzorgers die geen of weinig mogelijkheid hebben om eens echt op vakantie te gaan organiseert het Rode Kruis vakantieprojecten. De in aanmerking komende mensen worden daartoe in de gelegenheid gesteld een week lang te verblijven in een van de beschikbare locaties, waaronder het schip de "Henri Dunant". Voor meer informatie klikt u hier.

Heeft u vragen?

Voor verdere informatie over het welzijnswerk of over de vakantieprojecten neemt u ​contact op met​:

Hannie Krikke
Bel: 053-572.31.63
Of stuur een e-mail naar: welfare@rodekruishaaksbergen.nl​

Rolstoelvervoer​

In situaties waarin normale taxibedrijven geen adequate regeling kunnen bieden, kan er een beroep worden gedaan op de vrijwilligers van het Rode Kruis.

Om juridische redenen is het rolstoelvervoer ondergebracht onder de Stichting Rolstoelvervoer Haaksbergen.

Het bemannen en aanvragen voor vervoer verloopt nog wel via de vrijwilligers van het Rode Kruis Haaksbergen.

Aanvragen

Het aanvragen voor gebruik of vervoer kunt u contact opnemen met: 
Johan Loman
Irenesingel 21
7481 GJ Haaksbergen
Telefoon: 053-572.44.64
Mobiel: 06-12.853.794
 
Voor informatie over de stichting kunt u contact opnemen met:
Dhr. R. Remmelts
Kemperstraat 6
7482 XT Haaksbergen