Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Haaksbergen Dit doen we Sociale Hulp

Sociale Hulp

Wij bieden:

  • Groepsactiviteiten in Rode Kruis-gebouwen
  • Bezoek bij mensen thuis
  • Bingo
  • Vakantieprojecten

Sociale hulp

​De welfare of welzijn afdeling van het Rode Kruis Haaksbergen probeert door verschillende activiteiten de mensen zo lang mogelijk maatschappelijk betrokken te houden. ​​Dit geldt zowel voor gezonde mensen met behoefte aan sociale contacten als voor chronisch zieken en mindervaliden. 

Het Rode Kruis Haaksbergen organiseert voor mensen die graag iets in een groep ondernemen bijeenkomsten in het Rode Kruis gebouw aan de Veldkampstraat en in de recreatieruimte aan de Vincenstraat. De vrijwilligers bezoeken ook mensen thuis, bieden een luisterend oor en proberen door het beschikbaar stellen van ideeën, handwerkmateriaal en gereedschap​ de deelnemers zowel lichamelijk als geestelijk actief te houden.

Daarnaast wordt er twee keer per jaar een gezellige bingo georganiseerd en in december organiseren zij een gezellige middag in kerstsfeer. 

Loop eens binnen​

Wilt u meer weten over deze activiteiten? Iedere dinsdagmiddag, behalve in juli en augustus, is er van 14:00 uur tot 16:00 uur een vrijwilliger aanwezig in het Rode Kruis gebouw aan de Veldkampstraat. Iedere derde dinsdag van de maand, behalve in  juli en augustus,  kunt u ook  's ochtends​ van 9:00 uur tot 11:00 uur binnenlopen.

​​​Vakantieprojecten

Voor chronisch zieken en mindervaliden en hun mantelzorgers die geen of weinig mogelijkheid hebben om eens echt op vakantie te gaan organiseert het Rode Kruis vakantieprojecten. De in aanmerking komende mensen worden daartoe in de gelegenheid gesteld een week lang te verblijven in een van de beschikbare locaties, waaronder het schip de "Henri Dunant". Voor meer informatie klikt u hier.

Heeft u vragen?

Voor verdere informatie over het welzijnswerk of over de vakantieprojecten neemt u ​contact op met​:

Hannie Krikke
Bel: 053-572.31.63
Of stuur een e-mail naar: welfare@rodekruishaaksbergen.nl​