Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Haarlem Dit doen we Eerste hulp

EHBO

​Wilt u ook EHBO kunnen geven als het nodig is? Dat kan.
Hier vindt u informatie over de verschillende cursussen EHBO van Rode Kruis afdeling Haarlem. De vrijwilligers van het Rode Kruis helpen bij grote en kleine evenementen, van marathon tot popconcert. 

Basisopleiding EHBO

Met de EHBO cursus leert u hoe u een slachtoffer kunt reanimeren en wat u kunt doen in geval van bijvoorbeeld een bloeding, een huidwond, een brandwond,  een botbreuk, een wervelletsel, pijn op de borstkas en een beroerte.

EHBO bij evenementen  

Calamiteiten, groot en klein, kunnen uw evenement letterlijk tot een ramp maken. Als u een evenement of sportwedstrijd organiseert, staat EHBO vast en zeker in uw draaiboek. Dat is maar goed ook. Er bestaat tenslotte een aanzienlijke kans op ongevallen wanneer veel mensen tegelijkertijd op de been zijn of sportieve prestaties leveren. Schaafwonden of botbreuken bijvoorbeeld, maar ook oververhitting en onjuist alcohol- en drugsgebruik komen voor. Als er wat gebeurt, moet deskundige hulp erger voorkomen. Vandaar dat veel vergunningen en verzekeringen de aanwezigheid van de hulp verplicht stellen bij evenementen. De afdeling​ Haarlem en Omstreken van het Nederlandse Rode Kruis kan die hulp voor u organiseren op grond van ruime ervaring en professionaliteit. Lees hier meer over EHBO bij evenementen.