Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Haarlem Dit doen we Eerste hulp Basisopleiding EHBO

Basisopleiding EHBO

​​

 
 

Het Rode Kruis Haarlem en Omstreken verzorgt een basisopleiding EHBO, die bestaat uit zestien lessen, waaronder reanimatie en een aantal lessen verbandleer. Daarna kunnen de vrijwilligers vervolgopleidingen doen, waarin onderwerpen als elementaire verpleegkunde, ziekteleer, omgang met mensen in een rolstoel en rampenbestrijding worden besproken​.

Tevens verzorgen wij de opleiding AED bediener (defibrillator). De kennis en vaardigheden die zo worden opgedaan maken dat de vrijwilligers breed inzetbaar zijn.

 

Aspirant vrijwilligers betalen een borgsom van € 175,00 voor het volgen van de opleiding. Indien u na het behalen van het diploma jaarlijks de verplichte herhalingslessen EHBO heeft gevolgd (minimaal 6) en jaarlijks 6 hulpverleningen heeft verricht, krijgt u de borgsom terug. Uiteraard hopen wij dat u langer dan 2 jaar vrijwilliger bij ons blijft.

 

Iedere vrijwilliger verplicht zich jaarlijks zes EHBO herhalingslessen te volgen, evenals zes hulpverleningen te verrichten om in aanmerking te komen voor de tweejaarlijkse verlenging van het EHBO diploma.