Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Haarlem Dit doen we Sociale Hulp

Sociale Hulp

U wilt meer contact met mensen in uw omgeving? Het Nederlandse Rode Kruis organiseert allerlei activiteiten om isolement te doorbreken. Voor jong en oud. Ook in uw buurt is het Rode Kruis aanwezig. Hieronder vindt u een overzicht van de activiteiten van de afdeling Sociale Hulp van het Rode Kruis Haarlem e.o.:

Het Rode Kruis biedt, bij voldoende belangstelling, nieuwe activiteiten aan gericht op zelfredzaamheid. Wilt u hier meer over weten? Klik dan op de desbetreffende nieuwe activiteit voor meer informatie.

Bijzondere Vakanties

Het Rode Kruis biedt Bijzondere Vakanties voor bijzondere gasten, die met onze extra zorg en aandacht verzekerd zijn van een onvergetelijke vakantie. Al meer dan 60 jaar. Het Haarlemse Rode Kruis organiseert aangepaste vakanties voor mensen uit alle leeftijdsgroepen die door een chronische ziekte of handicap dagelijks medische zorg nodig hebben en hierdoor vaak in een sociaal isolement verkeren. Lees ​hier verder.

Een dagje varen met het Rode Kruis

Afbeelding 253.jpg

Op 19, 20 en 21 april 2016 biedt het Rode Kruis Haarlem e.o. een geheel verzorgde vaardag aan, bestemd voor gehandicapten, chronisch zieken of ouderen, die niet of nauwelijks de deur uit komen.

Inschepen op de Conradkade tussen 9.15 en 9.45 uur. Vertrek van de boot uiterlijk 10.00 uur. U bent om 16.30 uur weer terug op de Conradkade.
De kosten bedragen € 15,00 p.p. inclusief koffie met gebak, een drankje en hapje en een driegangen diner. Dagelijks kunnen er 90 personen mee.​

Als u zich wilt inschrijven kunt u hier het inschrijfformulier downloaden. Begin april hoort u of u geselecteerd bent of dat u op de reservelijst bent geplaatst.

Activerend Huisbezoek 

Veel mensen in onze gemeenschap zijn alleen, aan huis gebonden en niet meer in staat te winkelen, te wandelen - al dan niet met rolstoel of rollator - een museum bezoeken, naar een film te gaan of een terrasje te pakken. Sommige van hen zouden het al leuk vinden als er af en toe eens iemand op de koffie zou komen voor gewoon een gezellig praatje of spelletje. Het bovenstaande treft niet alleen ouderen, ook veel jonge mensen voelen zich alleen en willen graag bezoek ontvangen. Het Rode Kruis probeert deze mensen te helpen door hen in het kader van het vriendschappelijk huisbezoek te koppelen aan een vrijwilliger die op bezoek gaat, of die activiteiten met de gast onderneemt.  Lees hier verder.

Recreatieve activiteiten

Het Haarlemse Rode Kruis organiseert een aantal verschillende recreatieve activiteiten waaraan u als gast kunt deelnemen o.a. middagtochten, winkelen en fietstochten.  Lees hier verder.

Telefooncirkel

De telefooncirkel is een groep mensen die elkaar dagelijks belt. Dat gebeurt meestal in een vaste volgorde, zodat u steeds door dezelfde persoon wordt gebeld. Daarna belt u zelf de volgende van de lijst.

Lees hier verder.