Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Haarlem Dit doen we Sociale Hulp Bijzondere Vakanties

Bijzondere Vakanties

​​

ALGEMENE INFORMATIE

Het Rode Kruis Haarlem en Omstreken is werkzaam in de gemeenten: Haarlem, Heemstede en Bloemendaal.

Vakantieverblijven

Het Rode Kruis organiseert al 60 jaar vakanties voor mensen die niet zelfstandig op reis kunnen gaan. Voor mensen uit alle leeftijdsgroepen die door een chronische ziekte of handicap dagelijks medische zorg nodig hebben en hierdoor vaak in een sociaal isolement verkeren. Als u wilt kan ook uw (gezonde) levenspartner samen met u op vakantie. 

Inschrijving Bijzondere Vakanties

Het Rode Kruis Haarlem en Omstreken subsidieert de op deze website vermelde vakantieweken. Een veel gestelde vraag is: moet ik donateur  zijn van het Rode Kruis om mij in te kunnen schrijven voor deze vakanties? In principe niet: de vakantiearrangementen van het Rode Kruis staan open voor iedereen die niet meer zelfstandig op vakantie kan. Maar als u donateur  wordt helpt u ons het werk van het Haarlemse Rode Kruis mogelijk te (blijven) maken! Het is echter geen verplichting.

Het Rode Kruis werkt voor de Bijzondere Vakanties intensief samen met twee andere organisaties:

  • Stichting de Valkenberg en Stichting Groepshotel IJsselvliedt. Stichting de Valkenberg exploiteert Hotel De Valkenberg en Hotel De Paardestal. Stichting Groepshotel IJsselvliedt exploiteert Hotel IJsselvliedt. Het Rode Kruis exploiteert het vakantieschip m.s. J. Henry Dunant.
  • Het Rode Kruis beschikt over deskundige vrijwilligers en verpleegkundige hulp voor de benodigde begeleiding. Aan boord van het vakantieschip is een arts aanwezig. Bij de overige locaties worden afspraken gemaakt met de plaatselijke huisartsen.
  • Het beroepspersoneel van het Rode Kruis zorgt voor een goede coördinatie, administratie en keuken.

Uiteraard wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met uw speciale wensen.

Het Rode Kruis Haarlem en Omstreken organiseert de vakantieweek naar Hotel De Paardestal.

Aanmelding voor een vakantieweek​

Aanmelding voor een vakantieweek vindt plaats door het inschrijfformulier volledig ingevuld op te sturen naar het Rode Kruis Haarlem en Omstreken, Vergierdeweg 52, 2025 TK Haarlem. 

Het inschrijfformulier is hier​ te downloaden. Download hier​ de inschrijfvoorwaarden Bijzondere Vakanties.

Totaaloverzicht vakantieweken in 2016

​Voor meer informatie over de vakantieaccomodaties klik op de in het totaaloverzicht genoemde vakanties.