Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Haarlem Dit doen we Sociale Hulp Recreatieve activiteiten

Recreatieve activiteiten

Middagtochten en dagtochten

Het Rode Kruis Haarlem organiseert in de maanden april t/m december middagtochten met de eigen rolstoelbus voor nog zelfstandig wonende ouderen naar o.a. de bloembollen, Kaageiland, Noordwijk, Loosdrechtse Plassen of gewoon een middagje planten kopen in een tuincentrum. Vrijwilligers begeleiden de gasten, bieden een arm bij het in- en uitstappen en zorgen voor een stukje sociaal contact. De kosten bedragen € 6,50 (inclusief een drankje). Voor enkele tochten (o.a. Kaageiland) geldt een hogere eigen bijdrage i.v.m. de pont of entree. In de loop van de middag wordt u een drankje aangeboden. U kunt kiezen uit koffie, thee of frisdrank. Andere consumpties zijn voor eigen rekening. U wordt opgehaald en weer thuisgebracht. 

Nieuw dit jaar: voor het eerst organiseren wij ook dagtochten, zodat er iets meer tijd beschikbaar is en daardoor ook verder kunnen rijden. We hebben een mooie bollentocht door Noord-Holland gepland, een tocht langs de Vecht en een uitgebreide route naar Monnickendam/Edam. De kosten voor deze tochten bedragen € 10,00 en zijn inclusief koffie of thee. De kosten voor de lunch en eventuele entreegelden zijn voor uw eigen rekening.​

Winkelen

Ook in 2016 kunt u weer winkelen met het Rode Kruis. Elke 1e vrijdag van de maand plannen wij een winkelochtend in. Deelnemers worden op vrijdagochtend thuis met de Rode Kruisbus opgehaald en worden samen met een vrijwilliger naar het winkelcentrum of de winkelstraat gebracht (Schalkwijk, Cronjéstraat, Haarlem-centrum, Heemstede, Ikea, tuincentrum). Aan het eind van de ochtend wordt u weer opgehaald en thuisgebracht.  

Kosten: u betaalt de consumptie voor de vrijwilliger tijdens het winkelen. 

Het inschrijfformulier voor de middagtochten en winkelen kunt u hier​ downloaden.

Fietstochten​

Kunt u niet meer zelfstandig fietsen en wilt u “eens de wind door de haren voelen”? Het Haarlemse Rode Kruis heeft twee rolstoelfietsen en een tandem. Afhankelijk van het weer worden van april t/m oktober, op afspraak, fietstochten gemaakt door de regio met één van onze fietsvrijwilligers. In overleg met de vrijwilliger kunt u een mooie route afspreken. Bij slecht weer, kou en/of regen, gaan de tochten niet door. De kosten bedragen € 6,00 (inclusief een drankje). Na uw aanmelding nemen wij contact met u op voor het maken van een afspraak, die schriftelijk wordt bevestigd.

Recreatiemiddagen

Het Rode Kruis Haarlem organiseert wekelijks op maandag- en dinsdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur een gezellige middag in ons gebouw. In overleg met u kunt u aan één van de middagen deelnemen. Deelname aan de recreatiemiddagen is kosteloos.

Dagarrangement

Elke donderdag organiseren wij van 10.00 – 14.00 uur een dagarrangement. Met de deelnemers worden wisselende activiteiten gedaan. Tussen de middag wordt gezamenlijk gegeten. De maaltijden worden van Tafeltje Dekje afgenomen, of de deelnemer neemt een lunchpakketje mee. De kosten van de maaltijd worden doorberekend. Daarnaast betalen de deelnemers een bijdrage van € 1,80 voor koffie en thee. 

​Heeft u interesse in deelname aan één van de bovengenoemde activiteiten? Neem dan contact met ons op, tel. 023-5411615, ma/di/do van 8.30 - 16.00 uur en vrijdag van 8.30 - 12.00 uur. 

RODE KRUIS 04.jpg