Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Haarlem Dit doen we Sociale Hulp Activerend Huisbezoek

Activerend Huisbezoek

 

Hoe gaat dit nu in zijn werk? Zodra een persoon zich bij ons meldt wordt er een intakegesprek gehouden om de aard van de hulpvraag, maar ook de persoon zelf zo goed mogelijk in beeld te krijgen. Vervolgens wordt er een vrijwilliger gezocht en een "koppel" gevormd. De gast en de vrijwilliger worden na enige weken benaderd met de vraag hoe de match verloopt en of het klikt tussen hen. Klikt het niet, dan moeten wij op zoek naar een andere vrijwilliger om de hulpvraag in te kunnen vullen. Als het naar beider tevredenheid verloopt maakt dit koppel verder zelf afspraken voor activiteiten en/of bezoeken.

​Binnen onze Haarlemse vereniging zijn zo'n 25 vrijwilligers actief met deze activiteit en gaan wekelijks of eens in de twee weken op bezoek bij hun gast. Maar wij hebben dringend nog meer vrijwilligers nodig.

Dus spreekt u dit aan, of heeft interesse als deelnemer, meldt u zich dan aan als vrijwilliger of deelnemer vriendschappelijk huisbezoek via socialehulp@rodekruishaarlem.nl of per telefoon 023 - 5411615 (ma-di-do van 8.30 - 16.00 uur en vrijdag van 8.30 - 12.00 uur).