Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Haarlemmermeer Wat kunt u doen 3 FM Serious Request op scholen, verenigingen en bedrijven

3 FM Serious Request op scholen, verenigingen en bedrijven

PRESENTATIES OP SCHOLEN, VERENIGINGEN EN BEDRIJVEN

Wil je meer weten over Serious Request om aan de actie mee te kunnen doen met je opleiding, bedrijf of vereniging? Het Rode Kruis organiseert in heel Nederland kosteloos inspirerende gastlessen, colleges en presentaties op maat.
>> Alles over de gastlessen
>> Vraag direct een gastles aan.
Met ruim 100 getrainde promotievrijwilligers geeft het Rode Kruis voorlichting over 3FM Serious Request. De interactieve gastlessen / presentaties behandelen het thema van 3FM Serious Request 2014, de geschiedenis van dit grote evenement, het Rode Kruis, de actie(week) en natuurlijk tips om zelf in actie te komen!
Thema 2014: seksueel geweld in conflictgebieden
Dit jaar vraagt 3FM Serious Request aandacht voor meisjes en vrouwen in conflictgebieden die slachtoffer zijn van seksueel geweld. Een stille ramp die we niet willen en kunnen negeren, maar tegelijk een complex thema dat niet voor alle doelgroepen geschikt is.
De sessies voor de jongere doelgroepen (basisonderwijs) zijn gericht op de geschiedenis van 3FM Serious Request, over het Rode Kruis en de manieren waarop ze met hun klas of school in actie kunnen komen. De informatie gaat leven via verschillende spelvormen.
De andere doelgroepen lichten we zorgvuldig voor met beeldmateriaal en verhalen van slachtoffers. Voor meer informatie over de inhoud en de vorm, en voor het aanvragen van een gastles of presentatie klik op de link naar desbetreffende doelgroep.
Meer over het thema
Maatwerk
De gastlessen en presentaties zijn altijd afhankelijk van de wensen van de aanvrager en de inhoud en vorm worden nauwkeurig afgestemd op de doelgroep. In grote lijnen onderscheiden we de volgende groepen.
Gastles voor basisonderwijs onderbouw (t/m 8 jaar) en bovenbouw (t/m 12 jaar)
Gastles voor voortgezet onderwijs onderbouw (t/m 15 jaar en bovenbouw (t/m 18 jaar)
Gastcollege voor mbo- en hbo-opleiding
Presentatie voor bedrijven en verenigingen


Vraag via dit formulier een 3FM Serious Request-gastles basisonderwijs aan
http://www.rodekruis.nl/campagnes/3fm-serious-request-2014
Heb je een algemene  vraag? Stel hem via mail op 3FM@red cross.nl , viaFacebook of via Twitter.

 

‚Äč