Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Hengelo Dit doen we Zelfredzaamheid

Zelfredzaamheid

​​​​​​​​                     Samen voorbereiden op noodsituaties ​

In Nederland hebben we gelukkig niet te maken met tornado's of tsunami's. Maar Nederland kan wel getroffen worden door een hittegolf,langdurige koude en gladheid of bijvoorbeeld een storm die veel vernielingen aanricht.

We kunnen ons hierop voorbereiden door bewust te zijn van de gevolgen van een ramp. Het Rode Kruis helpt mensen hierbij door kennis en informatie te verspreiden. Ook staan onze vrijwilligers klaar om te helpen door bijvoorbeeld, tijdens extreme hitte, water uit te delen op festivals of aan ouderen.

                               Voorbeelden van noodsituaties                             Uitval electriciteit             Overstroming             Extreme hitte  

Meer dan 3.3 miljoen Nederlanders zijn op de één of andere maniewr verminderd zelfredzaam. in een noodsituatie lopen zij meer risico dan anderen. Het Rode Kruis heeft een aantal activiteiten ontwikkeld die helpen bij het vergroten van risicobewustzijn, het aanleren van vaardigheden om een noodsituatie beter te doorstaan en het opbouwen van een netwerk zodat je in een noodsituatie niet alleen komt te staan.

 

​​