Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Hoeksche Waard Dit doen we Hulp bij rampen SIGMA

SIGMA

​Wat doen de vrijwilligers

Er worden teams gemaakt vanuit de SIGMA (Snel Inzetbare Groetp ter Medische Assistentie). Deze teams bestaan uit 8 personen, en ondersteunen de ambulanceverpleegkundige met voorbereidend werk, assisteren bij de behandeling en blijven bij de patiënt die op vervoer moet wachten.

Opleiding

De HOC opeiding, Hulp bij Ongevallen en Calamiteiten, is gemaakt voor de vrijwillige hulpverleners, die naadloos aansluit op de werkwijze van de professionele diensten. Om het ambulancepersoneel te kunnen assisteren is het van belang dat de vrijwilligers werken met protocollen, de zelfde werkwijze hebben als de verpleegkundige en de zelfde materialen kan toepassen.
De opleiding bestaat uit 8 modules met basiskennis en vaardigheden. Er worden 21 lessen van 2 uur gegeven en daarnaast tijd voor zelfstudie.

Toelatingseisen

Er zijn een aantal eisen voor toelating. Zo moet men een geldig EHBO diploma hebben met aantekeningen verbandleer en reanimatie.
Verder moet men medisch goedgekeurd zijn zonder beperkingen. Er wordt ook gekeken naar zaken zoals: toestemming werkgever, afstand woonplaats en werkplaats tot het verzamelpunt en inzetbaarheid. 

 Voor meer informatie:

Afdelingskantoor​ Hoeksche Waard
Julianastraat 11
3262 SH Oud-Beijerland