Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Horst a/d Maas - Venray Dit doen we EHBO cursus en opleiding Eerste hulp aan kinderen

Eerste hulp aan kinderen

Eerste Hulp aan kinderen vraagt in bepaalde gevallen extra kennis. Sommige handelingen zijn ook anders dan bij een volwassene. Met een certificaat Eerste Hulp aan kinderen weet u hoe u Eerste Hulp kunt verlenen aan zuigelingen en kinderen bij stoornissen in de vitale functies en plaatselijke letsels, die veel bij zuigelingen en kinderen voorkomen.​​

Voor deelname aan de herhalingscursus is het vereist dat u in het bezit bent van een geldig Rode Kruis certificaat of Oranje Kruis certificaat.

Wat leert u tijdens een EHBO cursus?

- De verschillen tussen zuigelingen, kinderen en volwassenen bij EHBO.
- EHBO bij stoornissen in de vitale functies bij zuigelingen en kinderen.
- EHBO bij plaatselijke letsels bij zuigelingen en kinderen.
- Gevaren herkennen die in het bijzonder zuigelingen en kinderen bedreigen.
- Het voorkomen van ongevallen bij zuigelingen en kinderen.

Voor een officiële aantekening bij uw ​Europees erkend certificaat dient u de volledige cursus aanwezig te zijn (7,5 lesuren).

Locatie 

De cursus wordt gegeven op onze locatie in HorstBij onze locatie is gratis parkeergelegenheid en tijdens de lessen is er koffie en thee.

Bij minimaal 6 cursisten ka​n deze cursus op uw eigen locatie worden gegeven.

Kosten cursus

De cursus kost € 110,- per persoon. Dit is inclusief (verband)materialen en het Europees erkende EHBO certificaat. Uw zorgverzekeraar kan (een deel van) de kosten​​ vergoeden​.

Datum Rode Kruis cursus

Bij voldoende aanmeldingen wordt deze cursus gegeven op dinsdagavond 29 november 2016, 13 december 2016 en 10 januari 2017. De lessen duren van 19:30 uur tot 22:15 uur. 

Het theoretische deel is zelfstudie en wordt tijdens de lessen​ getoetst.​

Meer informatie​​ en aanmelden

Voor meer informatie en om u aan te melden kunt u contact opnemen met Riny Janssen door te e-mailen naar opleidingenhorst@rodekruishorstvenray.nl​ of te bellen naar 077-398 4133.