Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Horst a/d Maas - Venray Dit doen we EHBO cursus en opleiding Reanimatie en AED cursus

Reanimatie en AED cursus

​​​​​Elke week krijgen meer dan 300 Nederlanders een hartstilstand. Vaak gebeurt dit thuis. Als u binnen 6 minuten 112 belt, start met reanimeren en een AED gebruikt is de overlevingskans 50% tot 70%. Doet u niks dan is de overlevingskans nihil.

​​​​​​

Het Rode Kruis Horst a/d​ Maas - Venray biedt jaarlijks een reanimatie en AED cursus aan. Hieronder vindt u informatie over de inhoud en de kosten van een reanimatie en AED cursus.

​​​Reanimatie (ofwel BLS, Basis Life Support) is iets dat iedereen kan leren. Al vanaf 12 jaar kan je deelnemen aan deze cursus. 


Wat leert u tijdens een reanimatie en AED cursus?

• De 5 stappen van ​EHBO verlenen
• Hartmassage en mond-op-mond beademing
• Toepassen van een AED (Automatic External Defibrillator)
• Stabiele zijligging 

Voor een erkend NRR certificaat (Nederlandse Reanimatieraad) dient u de volledige cursus aanwezig te zijn (4 lesuren). Tijdens deze lesuren dient de instructeur u positief te beoordelen.

Locatie 

De cursus wordt gegeven op onze locatie in HorstBij onze locatie is gratis parkeergelegenheid en tijdens de lessen is er koffie en thee.

Bij 5 of 6 cursisten ka​n deze cursus op uw eigen locatie worden gegeven.

Kosten cursus

De cursus kost € 65,- per persoon. Dit is inclusief materialen en het erkende NRR certificaat. Uw zorgverzekeraar kan (een deel van) de kosten​​ vergoeden​.

Datum

Bij voldoende aanmeldingen vindt de reanimatie en AED cursus plaats op: ​
- dinsdag 1 en 15 november 2016 ​van 19:30 uur tot 21:30 uur.
- dinsdag 7 en 21 maart 2017 van 19:30 uur tot 21:30 uur.​

Meer informatie​​ en aanmelden

Voor meer informatie en om u aan te melden kunt u contact opnemen met Riny Janssen door te e-mailen naar opleidingenhorst@rodekruishorstvenray.nl​ of te bellen naar 077-398 4133.​​