Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Mobile Menu
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Horst a/d Maas - Venray Nieuws Jeugdteam Rode Kruis Horst a/d Maas – Venray sleept twee Arthur van Poecke-troffeeën in de wacht
28 juni 2016 |

Jeugdteam Rode Kruis Horst a/d Maas – Venray sleept twee Arthur van Poecke-troffeeën in de wacht

​Tijdens de internationale jeugdwedstrijden in het Zeeuwse Koewacht is een zevenkoppige groep jongeren van de afdeling Horst a/d Maas – Venray erin geslaagd met een eerste en een derde plek, twee prestigieuze Arthur van Poecke-trofeeën mee naar onze afdeling te nemen.

In de Jeugd A-categorie wisten Luuk van de Pas en Tessa Alaerds samen met teamleider Maud Philipsen de eerste prijs te pakken door 950 van de totale 1050 punten te scoren. Teamcaptain Maud werd ook uitgeroepen tot beste teamleider.  In de categorie Jeugd B scoorde teamleider Sjuul Philipsen samen met Femke Peeters en Laura Goemans een mooie derde plek met 969 punten.

 

Naast onze jeugdteams kwam de concurrentie uit Hoorn, Philippine, Waasland (België) en Schönbach (Oostenrijk) en Koewacht. Bij deze laatste versterkte Janita Peeters het team, dat mede daardoor een fraaie tweede plek wist te behalen. De jongeren werden in  beiden categorieën uitgedaagd met verschillende casussen zoals een riek door de voet, een hondenbeet en hartproblemen. Naast twee prijzen is er dus ook een heleboel ervaring mee naar huis gekomen.

 

EHBO-cursussen aan jongeren worden op beide locaties van de afdeling gegeven. In het najaar zullen deze in Horst en in Venray weer van start gaan. Meer informatie hierover is te vinden via onze website www.rodekruis.nl/horst-venray.​

Artikel delen?