Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Mobile Menu
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Horst a/d Maas - Venray Nieuws Jeugdleden Rode Kruis kern Venray behalen EHBO-diploma’s
6 juli 2015 |

Jeugdleden Rode Kruis kern Venray behalen EHBO-diploma’s

​Venray is weer een stukje veiliger geworden. Afgelopen maandag, 6 juli, kregen 7 A-jeugdleden en maar liefst 14 B-jeugdleden uit handen van burgemeester Gilissen hun diploma​’s en certificaten overhandigd. Het afgelopen seizoen hebben ze met glans doorstaan en zijn daardoor geslaagd voor hun competentiechecks voor het EHBO-diploma.

Vanaf september vorig jaar zijn de 21 jeugdleden gestart met de cursus. In de opleiding leerden ze hoe te handelen in nood. Hoe ze de eerste hulp toe moeten passen door verbanden aan te leggen, bewustelozen in de stabiele zijligging te leggen. De B-jeugd ging een stapje verder en hebben dit seizoen ook geleerd te reanimeren en een AED te gebruiken. Kortom een leerzaam seizoen.


 

Dit jaar bestaat de jongerenafdeling van het Rode Kruis in Venray 50 jaar en het is goed om te zien dat in deze 50 jaar veel jongeren de weg naar Rode Kruis kern Venray hebben weten te vinden. Zij kunnen nu in een heleboel situaties adequaat handelen door middel van het toepassen van Eerste Hulp. Wil jij dit ook allemaal leren. Dat kan! Komend seizoen starten we, bij genoeg animo, weer met een nieuwe cursus voor A-jeugdleden.


 

Ook proberen we in contact te komen me zo veel mogelijk leden die de afgelopen 50 jaar bij onze jeugdvereniging gezeten hebben. In oktober willen we voor deze oud-leden een reünie houden. Ben of ken je iemand laat het ons weten via jongeren50jaar@outlook.com.


 

Op de foto staan de trotse jeugd-EHBO’ers samen met burgemeester Gilissen.