Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Mobile Menu
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Horst a/d Maas - Venray Nieuws Project EHBO-doos op St. Petrus’ Bandenschool
28 juli 2016 |

Project EHBO-doos op St. Petrus’ Bandenschool

Afgelopen donderdagen verzorgde het Rode Kruis afdeling Horst a/d Maas – Venray EHBO-lessen aan de basisschoolleerlingen van de St. Petrus’ Bandenschool.

Afgelopen donderdagen verzorgde het Rode Kruis afdeling Horst a/d Maas – Venray EHBO-lessen aan de basisschoolleerlingen van de St. Petrus’ Bandenschool.

 

De groepen 5 en 6 werden daarin bekend gemaakt met enkele basisonderdelen van de hulpverlening. Na een presentatie van de leerlingen over hun project ‘De EHBO-doos’  en vervolgens een kort verhaal van instructrice Riny Janssen  over het Rode Kruis, konden de kinderen eindelijk aan de slag. In kleine groepen werd onder andere een mitella en een vingerverband aangeleerd zodat de jongeren deze hulp ook in de praktijk toe kunnen passen. “Het is zeer belangrijk om jongeren al op tijd te leren hoe ze EHBO toe moeten passen. De meeste ongelukjes gebeuren namelijk thuis, tijdens het buitenspelen en het sporten.” Aldus Tom Barents, bestuurslid van de Rode Kruis-afdeling.

 

Het doel van deze middagen is om de jongeren kennis te laten maken met EHBO. Het is namelijk erg belangrijk om adequaat eerste hulp te kunnen verlenen in geval van nood. Hiervoor heeft het Rode Kruis de opleiding EHBO voor jongeren ontwikkeld die op beide locaties in de afdeling gegeven wordt. In het najaar zal deze in Venray starten. Er wordt eens in de twee weken op maandag een lesavond georganiseerd. We beginnen met één jaar waarna alles stap voor stap wordt uitgebreid.  In Horst gaat in januari bij voldoende animo een nieuwe cursus  van start en deze zal eens in twee weken op donderdagavond plaatsvinden.​

Artikel delen?