Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District IJsselland Actueel Nieuws Vrijwilligersmarkt Staphorst
18 maart 2016 |

Vrijwilligersmarkt Staphorst

​Rode Kruis afdeling Staphorst presenteert zich op Vrijwilligersmarkt

 

Op donderdagavond 10 maart 2016 presenteerde de afdeling Staphorst van het Nederlandse Rode Kruis zich, met nog 17 andere organisaties, op de door de Stichting Welzijn Staphorst georganiseerde Vrijwilligersmarkt. Jan Bosgraaf, voorzitter van de afdeling, vertelt.

"Het publiek kon tijdens de Vrijwilligersmarkt kennis nemen van de verschillende activiteiten van onze afdeling. En als extraatje hadden we de nieuwe outfits aan, voor de allereerste keer. Een primeur dus! Een paar dagen eerder was de hele zending afgeleverd. Over belangstelling hadden we niet te klagen. We mochten zelfs enkele potentiële nieuwe vrijwilligers noteren!"

 

Vrijwilligerspluim 2016

"Tijdens de Vrijwilligersmarkt werd ook de Vrijwilligerspluim 2016 uitgereikt. Eén pluim voor een individuele vrijwilliger en één pluim voor een groep vrijwilligers. Voor deze laatste pluim waren o.a. onze nood- en evenementenhulpverleners genomineerd. De verschillende nominaties waren door een onafhankelijke jury beoordeeld. Om de spanning een beetje op te voeren, werden alle genomineerden voorafgaand aan de  uitreiking van de pluim in het zonnetje gezet.

Daarna maakte wethouder Bart Jaspers Faijer van de gemeente Staphorst de winnaars bekend en reikte hen de Vrijwilligerspluim 2016 met bijbehorende attentie en bloemen uit. En de winnaar van de groepen was ... de nood- en evenementenhulpverleners van het Rode Kruis Staphorst!

We zijn trots."

Artikel delen?