Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Kampen Dit doen we Sociale Hulp

Sociale Hulp

​​Met het organiseren van sociale hulp wil het Rode Kruis het sociale isolement van mensen doorbreken, eenzaamheid verminderen en zelfredzaamheid vergroten. 

In Kampen en IJsselmuiden zijn we met de vrijwilligers actief met 4 handwerkgroepen. Di​t is voornamelijk voor ouderen waarbij ze, onder begeleiding van ervaren vrijwilligers, 1 keer per week actief zijn met handwerken zoals breien, haken, borduren en kaarten maken.​ Deze producten worden ook regelmatig aangeboden voor de verkoop.

Verder vallen er onder de sociale hulp eveneens vak​antieprojecten voor o.a. zieken en gehandicapten, zoals verblijf op het schip J. Henry​ Dunant, maar ook huisbezoek van vrijwilligers bij chronisch zieken en vervoer van mindervaliden met de PAM-bus.

Lees meer over de 4 handwerkgroepen​​​​​​

Verkoop producten

De producten die door de handwerkgroepen worden gemaakt, worden regelmatig aangeboden op markten in Kampen, IJsselmuiden en omgeving. Zo staat er bijvoorbeeld een kraam met deze producten tijdens de Kamper Ui(t)dagen, op de braderie in IJsselmuiden en Zalk, de Biestemarkt in Grafhorst, maar ook tijdens een verkoop in bijvoorbeeld de Maarlenhof. 

De opbrengst van deze verkopen komt geheel ten goede aan de afdeling Kampen-IJsselmuiden. Onder andere door deze verkopen wordt het voor de afdeling Kampen-IJsselmuiden mogelijk om haar doelstelling te realiseren.​

Regelmatig zal er op de actualiteitenpagina van deze website worden aangegeven wanneer en waar er een verkoop plaatsvindt.​​


 
Verkoop van producten tijdens de Kamper Ui(t)dagen (4 augustus 2011) 

​Bijzondere vakanties

Ook bij afdeling Kampen-IJsselmuiden zijn verschillende vrijwilligers actief voor de bijzondere vakanties, bijvoorbeeld op de J. Henry Dunant, in Hotel IJsselvliedt of Hotel De Valkenberg.

Aan de kade van Kampen meert een aantal keren per jaar de J. Henry Dunant af. Eenmaal per jaar wordt er voor de gasten een leuke avond op de boot georganiseerd door de afdeling Kampen-IJsselmuiden. Er wordt dan gezorgd voor muziek en de gasten en vrijwilligers op de boot krijgen een leuk presentje. 

Ook wordt er vaak met inzet van de afdelingsvrijwilligers gezorgd voor de gasten door hen vanuit hun rolstoelen de binnenstad van Kampen te laten zien.

Huisbezoek

De afdeling Kampen-IJsselmuiden biedt ook huisbezoek aan voor mensen die eenzaam en geïsoleerd leven.

Mocht u interesse hebben, of nog meer informatie willen, neem dan contact op​

Sociaal vervoer

Het Rode Kruis Kampen beschikt over een eigen voertuig dat garant staat voor aangepast vervoer.

​​​
​​​​​​