Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leiden Actueel Nieuws € 24.200 voor Rode Kruis Leiden e.o.
12 juli 2012 |

€ 24.200 voor Rode Kruis Leiden e.o.

Bedankt voor uw bijdrage aan de Rode Kruis collecteweek!!!!

Dit jaar zijn 196 collectanten de straat op gegaan om geld in te zamelen, niet alleen in Leiden zelf maar ook in de omliggende plaatsen Leiderdorp, Roelofarendsveen,, Hazerswoude Rijndijk en Hazerswoude Dorp. Er is tweehonderd-en-twintig kilo aan muntgeld opgehaald!!! Met dit geld kan het Rode Kruis Leiden in ieder geval komend jaar weer doorgaan met alle lokale activiteiten zoals de evenementenhulpverlening, taallessen, naailessen, ouderensoos en sociaal vervoer.

De afdeling komt – vanwege het digitaliseren van de collecteadministratie- eenmalig in aanmerking voor de “verdubbelaar”. De meeropbrengst ten opzichte van 2011 wordt verdubbeld door het hoofdkantoor van het Nederlandse Rode Kruis. Dit levert ons nog een keer € 4.200 op waardoor er voor onze activiteiten komend jaar maar liefst € 28.400 beschikbaar is!!! 

Jongste collectant
Elk jaar doen ook jonge collectanten mee, onder begeleiding uiteraard van een ouder. Dit jaar willen wij graag Alec van der Valk in het zonnetje zetten. Alec is tien jaar en woont in Leiderdorp, waar hij samen met zijn moeder heeft gecollecteerd voor het Rode Kruis. Alec heeft € 23,- voor ons opgehaald! Geweldig Alec, bedankt!!!
Wij vinden het onzettend leuk dat ouders op deze manier hun kinderen al op jonge leeftijd betrekken bij het collecteren voor maatschappelijke organisaties en wij hopen natuurlijk dat Alec volgend jaar ook weer voor het Leidse Rode Kruis wil collecteren.
 
Lokale activiteiten
U kent ons waarschijnlijk vooral van de EHBO-post bij grote evenementen zoals de 3 oktoberfeesten, de Leiden Marathon en de Lakenfeesten. Maar wij verzorgen ook de EHBO op tal van kleinere activiteiten in Leiden en omliggende plaatsen. Sinds kort zetten wij ook ons nieuwe biketeam in bij de evenementenhulpverlening. Dit biketeam is een groot succes en wij kunnen met het ingezamelde geld nog een paar fietsen aanschaffen en uitbreiding van dit team realiseren!!

Ook collectant worden?
Stuur dan een mailtje naar collecte@rodekruisleiden.nl
Klik hier als u meer informatie wil over de collecte in Leiden en omstreken.
Collecte 2013
De collecteweek in 2013 is van 9 tot en met 15 juni, zet hem alvast in uw agenda!!