Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leiden Actueel Nieuws 1e maatschappelijke stage ‘Eerste Hulp’ vanuit het Rode Kruis Leiden
24 april 2012 |

1e maatschappelijke stage ‘Eerste Hulp’ vanuit het Rode Kruis Leiden

​In de week van 23 tot en met 27 april vindt in Leiden de allereerste maatschappelijke stage ‘Eerste Hulp’ plaats. Met ingang van dit schooljaar zijn leerlingen van het middelbaar onderwijs verplicht een maatschappelijke stage (MaS) te doen. 12 leerlingen van het Da Vinci College aan de Kagerstraat in Leiden, krijgen een week lang de cursus Eerste Hulp aangeboden. Deze cursus wordt gegeven door Rode Kruis vrijwilligers en vindt plaats in het gebouw van het Rode Kruis Leiden aan de Apollolaan.
 
 
 
Na afronding van de cursus k​rijgen de leerlingen een officieel Eerste Hulp certificaat dat 2 jaar geldig blijft. Zij kunnen hierdoor bijvoorbeeld worden ingezet als EHBO-hulp bij sportdagen van de school. Ook kunnen zij er op toezien dat de verbandtrommels in school up to date blijven en bij kleine ongevallen binnen school kunnen ze hulp bieden. Het is een win-win situatie. De leerling kan op deze manier een zeer nuttige en leerzame stage lopen. Het Rode Kruis Leiden hoopt dat de leerlingen verbonden blijven aan het Rode Kruis Leiden. De leerlingen kunnen zich als EHBO-vrijwilliger inzetten bij diverse evenementen waarbij het Rode Kruis de hulpverlening verzorgt, zoals de Singelloop, de 3oktoberfeesten, de Leidse marathon en basketbalwedstrijden. Tenslotte heeft ook de school er profijt van omdat zij een beroep kunnen doen op deze leerlingen bij evenementen van de school of bij kleine ongelukjes in en rond de school.
 
De maatschappelijke stage ‘Eerste Hulp’ is aangemerkt als een bijzonder en vernieuwend maatschappelijk stageproject door iDOE, het vrijwilligersplatform dat de maatschappelijke stages in Leiden coördineert. Daarom heeft het Rode Kruis Leiden dit jaar voor deze stage ook een subsidie gekregen.
De bedoeling is dat de stage Eerste Hulp een jaarlijks terugkerende stage wordt die leerlingen van middelbare scholen de mogelijkheid biedt om een nuttige bijdrage te leveren aan de samenleving.
 
Meer informatie
Klik hier voor meer informatie over de MaS bij het Rode Kruis. Heeft u nog vragen dan kunt u ook mailen naar mas@rodekruisleiden.nl .