Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leiden Actueel Nieuws Achmea kerstconcert 2011
24 januari 2012 |

Achmea kerstconcert 2011

Op woensdag 14 december 2011 organiseerde Zilveren Kruis Achmea een kerstconcert in de Pieterskerk te Leiden voor zakelijke relaties. Elk jaar wordt een aantal kaarten beschikbaar gesteld aan een vrijwilligersorganisatie en dit jaar was dat het Rode Kruis Leiden. Een aantal van onze Rode Kruis Leiden vrijwilligers heeft daar met héél veel plezier gebruik van gemaakt!!!
 
De mensen wonende te Leiden waren fietsend en lopend gekomen. Voor de mensen van buiten Leiden was er de mogelijkheid om je auto te parkeren in de garage van het nieuwe Achmea gebouw nabij het CS station in Leiden. Vanaf daar waren shuttlebusjes geregeld die je voor de deur van de Pieterskerk brachten.
 
Bij binnenkomst konden jassen worden afgegeven, alwaar men onder genot van een kopje koffie of thee kon genieten van een kinderkoor. Hierbij kon je ook een heerlijk broodje nemen of petitfour.
 
 
Om half 9 werden de zalen geopend door het Nederlands Blazers Ensemble en kon iedereen plaats nemen. Iedereen werd welkom geheten door Roelof Konterman, directievoorzitter van Achmea Zilveren Kruis. Daarna was het echt genieten!!! 
 
Het Nederlands Blazers Ensemble
Het Nederlands Blazers Ensemble heeft een prachtig concert gegeven samen met Alain Clark ( en zijn vader, Dane Clark) en Vasile Nedea. De humor was hierbij zeker niet vergeten. Zo werd er een bewerking van Gorizia ten gehore gegeven. Opgevolgd door de Jaargetijden van Franz Joseph Haydn, een bewerking van Bay mir bistu sheyn ( voor mij ben je de mooiste) en Garod akh garod, een Armeense traditioneel klankenspel. Hierna konden we luisteren naar Alain Clark waarna de mensen van het Nederlands Blazers Ensemble het humoristisch overnamen met een bewerking van Texas Girl; 'Sing a sad song for a good man'.
 
Vasil Nedea
Vasile Nedea heeft ons vervolgens laten genieten van een schitterend klankenspel op zijn cimbaal met het Nederlands Blazers Ensemble. Ongelooflijk mooi zoals ze samen een Roumanian Trip neer hebben gezet. Alles was schitterend en verbazend knap. Neem nu Clapping Music waarin en twee mensen een soort tango klappend ten gehore brengen. Twee dezelfde patronen gevarieerd klappen. Eén misser en je bent weg, dus dat zullen ze heel veel geoefend hebben!!
 
Alain & Dane Clark
Behalve Alain Clark gaf ook Dane Clark een nummer met zijn zoon ten gehore. Een leuke verassing. Het concert werd afgesloten met het bekende nummer Father en Friend.
 
 
 
Natuurlijk kon een toegift van het Nederlands Blazers Ensemble niet uitblijven. Behalve het mooie repertoire was het ook heerlijk om te zien dat de muzikanten zelf ook genoten van hun spel. Het was echt genieten om hun bezieling in hun theatrale muziekprogramma te zien en te horen. Ik ben blij dat ik erbij was, en met mij velen.
 
Groeten Rosacarmen (vrijwilligster Rode Kruis Leiden)