Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leiden Actueel Nieuws Arubaanse delegatie te gast
29 september 2011 |

Arubaanse delegatie te gast

Tijdens de komende 3 Oktober feesten in Leiden wordt het team van Evenementenhulpverlening van het Rode Kruis, afdeling Leiden e.o. tijdelijk uitgebreid met vier Arubaanse vrijwilligers. Het bezoek van deze Arubaanse collega’s is onderdeel van een strategisch partnership tussen het Leidse Rode Kruis en de overzeese afdelingen van het Rode Kruis in het Caribische gebied.
 
Het doel van het partnership is het uitwisselen van kennis en ervaring over zowel directe (nood)hulp, alsook de 'bedrijfsvoering' van afdelingen. Eerder dit jaar reisden in het kader van dit partnership vier Leidse vrijwilligers af naar Aruba om daar tot te assisteren bij het zomercarnaval. 
 
Donderdagavond 29 september voor de Arubaanse delegatie een welkomstreceptie worden gehouden op het gebouw van het Rode Kruis Leiden, aan de Apollolaan 1B. Daarnaast houden de diverse Arubaanse hulpverleners lezingen over hun ervaringen. Marla Thiel-Dominguez houdt een korte lezing over haar ervaringen met noodhulp na de zware aardbeving in Haïti in 2010. Adrienne de Cuba en Li-Anny van der Biezen vertellen meer over community based disaster planning in de woonwijken op Aruba.
 
Tijdens de 3 oktober festiviteiten lopen de Arubaanse hulpverleners mee met vrijwilligers van het Leidse Rode Kruis om te leren van onze hulpverlening tijdens grote evenementen.