Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leiden Actueel Nieuws Geslaagde inzet hulpverlening tijdens 3FM Serious Request 2011
14 februari 2012 |

Geslaagde inzet hulpverlening tijdens 3FM Serious Request 2011

Afgelopen december vond het project 3FM Serious Request 2011 plaats in Leiden. Tijdens dit evenement stond het Glazen Huis met de 3 DJ's van Radio 3 FM gedurende de gehele week op de Beestenmarkt in Leiden. Maar ook daarbuiten vonden in Leiden tijdens deze week talloze activiteiten plaats, om geld in te zamelen voor moeders in oorlogsgebieden

Rode Kruis Leiden werd hierbij gevraagd om voor de gehele week dat dit project plaatsvond, zorg te dragen voor 24-uurs evenementenhulpverlening.  Na regelmatig overleg tussen het GHOR bureau en het Rode Kruis, konden wij planning maken om de inzet bij 3 FM Serious Request te realiseren van 18 t/m 24 december 2011. Bij het schrijven van dit stuk is mij niet bekend of de gemeente Leiden of een andere opdrachtgever ooit een beroep heeft gedaan op het Rode Kruis voor een voor een 24-uurs bezetting en dat zes dagen lang!!

Niet alleen kwam deze aanvraag binnen van de gemeente, maar er kwam ook nog een verzoek om ondersteuning te verlenen bij “meters voor moeders”, een hardloopwedstrijd door de stad, ook ten bate van 3Fm Serious Request. Deze aanvragen kwamen van Leiden Marathon en het Verenigingskantoor. Ons werd gevraagd te zorgen voor de hulpverlening bij deze wedstrijden op 18 en op 24 december.

EHBO post Medical-Service LammermarktOm dit voor elkaar te krijgen moest er een extra beroep gedaan worden op vrijwilligers, ook op Rode Kruis vrijwilligers van andere afdelingen. Tijdens de gehele inzet kwamen de vrijwilligers niet alleen uit Leiden, maar ook uit o.a. Velsen, Sliedrecht, Delft, Den Haag en uit de aanliggende afdelingen.

Ook hebben wij een beroep kunnen doen op de bikers uit Katwijk en Hulst. Deze bikersteams hebben ons ook goed kunnen ondersteunen en trokken daarbij ook nog veel bekijks. Deze geslaagde inzet van bikers heeft de afdeling Leiden e.o. doen besluiten om te gaan kijken of wij een eigen bikers-team kunnen opzetten. Wij houden jullie op de hoogte!

Na evaluatie van de inzet tijdens 3 FM Serious Request 2011, kunnen we niet anders dan concluderen dat de evenementenhulpverlening zeer goed verlopen is. Rode Kruis Leiden wil hiervoor de eigen vrijwilligers bedanken, maar ook alle vrijwilligers uit andere afdelingen die ons geholpen hebben om dit tot een succes te maken!!