Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leiden Actueel Nieuws Kind onder vuur tentoonstelling komt naar Leiden
17 oktober 2016 |

Kind onder vuur tentoonstelling komt naar Leiden

​​Hoe eng is het om ’s nachts de grens over te steken zonder dat iemand je mag zien? Hoe gevaarlijk is het om continu op te moeten passen voor mijnen? In de rondreizende tentoonstelling Kind Onder Vuur die maandag 7 november wordt geopend door de Leidse wethouder Paul Dirkse in de grote hal van het Level, ervaren kinderen hoe het voor hun leeftijdgenootjes is om op te groeien in heftige omstandigheden.

Kind onder Vuur is een tentoonstelling waar leerlingen van groep zeven en acht leren hoe het is op te groeien in een oorlogssituatie. Deze bijzondere tentoonstelling komt voort uit een samenwerking tussen het Haagse Humanity House en het Rode Kruis.
 
Na de introductievideo gaan de leerlingen aan de slag met spannende opdrachten, krijgen ze informatie over humanitair oorlogsrecht en laat het Rode Kruis zien hoe kinderen en hun familieleden in de oorlogsgebieden worden geholpen en beschermd.
 
De tentoonstelling Kind onder Vuur​ is op doordeweekse dagen van maandagochtend 7 november tot en met vrijdag 18 november, geopend voor leerlingen in de grote hal van het Level, Bargelaan 180 in Leiden.
 
In het weekend van zaterdag 12 en zondag 13 november is de tentoonstelling ook geopend voor het publiek. Iedereen is van harte welkom van 10.00 tot 17.00 uur.


Artikel delen?