Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leiden Actueel Nieuws Nieuw bestuur Rode Kruis Leiden
22 september 2011 |

Nieuw bestuur Rode Kruis Leiden

​Na een roerige tijd, waarin veel veranderd is in de organisatie, is het Rode Kruis Leiden zeer verheugd te kunnen aankondigen dat een nieuw bestuur is verkozen. Hierin zitten een aantal zeer enthousiaste nieuwe mensen, maar ook gewaardeerde vrijwilligers die zich al gedurende vele jaren hebben ingezet voor het Rode Kruis en die het belangrijk vinden dat het Rode Kruis Leiden een nieuwe koers gaat varen en verder geprofessionaliseerd wordt. 
 
Het bestuur bestaat nu uit de volgende personen:
 
- Hans Penning de Vries: Voorzitter en Fondsenwerving
- Trudeke Vuijk: Secretaris en Sociale hulp
- Atie van Toor: Penningmeester en Maatschappelijke Stages
- Mathijs Hobijn: Opleidingen, Hulp bij rampen en Evenementenhulp
- Michel Huibers: Hulp bij rampen en Evenementenhulp
- Cor Kiers: Hulp bij rampen, Evenementenhulp en Sociaal Vervoer
- Jeroen Visser: Algemeen bestuurslid
- Arno Janssen: Vrijwilligersmanagement
- Inge van Rooij: Internationale hulp
- Annemarie Schuite: Communicatie
 
Met deze ruime bezetting hoopt het Rode Kruis Leiden al haar ambities waar te kunnen maken. Zo zijn er al diverse activiteiten ontplooid, waaronder het verder verbeteren en uitbreiden van de Evenementenhulpverlening, het meer naar buiten treden als organisatie zoals bijvoorbeeld tijdens het aankomende Leids Kapitaal, meer gerichtere inspanningen om nieuwe vrijwilligers te werven en te behouden, het opzetten van maatschappelijke stages voor scholieren en nog veel meer.
 
Naast al deze activiteiten kijkt het nieuwe bestuur natuurlijk ook uit naar de komst van het Glazen Huis in Leiden, eind december. Het Rode Kruis Leiden is met diverse projectgroepen druk bezig om niet alleen de stad maar de gehele regio enthousiast te krijgen om activiteiten te organiseren die geld opleveren voor dit project van 3FM (Serious Request) en tot een groot succes te maken!!
 
Tot slot, om dit alles verder te ondersteunen is een geheel nieuwe website ontwikkeld waar ontzettend veel informatie is te vinden over het Rode Kruis Leiden. Nieuwtjes, vacatures, informatie over alle activiteiten die onze vrijwilligers doen, informatie over onze evenementenhulpverlening, informatie over hoe je vrijwilliger kunt worden bij het Rode Kruis Leiden, de jaarlijkse collecte, de Studentendesk, hoe je ons kunt bereiken en nog veel meer.
 
Onze nieuwe website kan je hier vinden: www.rodekruis.nl/leiden
 
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
 
Eva Smits
Persvoorlichtster 
Het Nederlandse Rode Kruis
06 20 95 94 78​