Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leiden Actueel Nieuws Rode Kruis Leiden start met Biketeam op Leiden Marathon
18 mei 2012 |

Rode Kruis Leiden start met Biketeam op Leiden Marathon

Na maanden van intensieve voorbereiding is het gelukt om een bikersteam op te starten!! Rode Kruis Leiden is ontzettend trots dat dit gelukt is. Met dit Biketeam hoopt het Rode Kruis Leiden nog betere hulpverlening te kunnen bieden, vooral bij de grote evenementen.
 
In april zijn enkele Rode Kruis vrijwilligers benaderd met de vraag of zij deel uit wilden gaan maken van het speciale Biketeam. Vol enthousiasme hebben de vrijwilligers hier ja tegen gezegd. Het team bestaat op dit moment uit 8 hulpverleners, met name jongere vrijwilligers.
 
Voor dit team zijn twee speciale mountainbikes aangeschaft. Deze bikes zijn inmiddels voorzien van mooie belettering waarmee ze te herkennen zijn als bikes van het Rode Kruis Leiden. Op de bikes zijn speciale koffers bevestigd om de noodzakelijke hulpmiddelen mee te kunnen nemen. In de ene zit een Eerste Hulp koffer, de andere bevat een AED.
 
Om goed herkenbaar te zijn is er voor de bikers ook speciale kleding bestaande uit een zwarte broek, rode jas, een rood/witte helm en handschoenen. Vooral door de rode jas met een groot Rode Kruis logo achterop hun rug, zijn de bikers goed te herkennen als hulpverleners.
 
De leden van het Biketeam zijn ontzettend enthousiast over de oprichting van het team. Vrijwilligster Marianne geeft aan dat zij vooral de combinatie van het actief zijn op de fiets en de hulpverlening erg leuk vindt. "Je zit niet vast op een EHBO-post, maar rijdt door de menigte heen. Zo maak je ook meer mee van het evenement. Je hebt hierdoor ook veel meer interactie met het publiek".
 
De grote vuurdoop zal aanstaande zondag 20 mei zijn, tijdens de Leiden Marathon. Een groot evenement in Leiden waarbij de hulp van het Biketeam zeer goed van pas zal komen! De bikers kunnen snel ter plaatse zijn en een groot gebied bestrijken. Ook stelt het de hulpverleners in staat om op plaatsen te komen die anders moeilijk te bereiken zijn. De bikers krijgen binnenkort nog een aanvullende speciale opleiding -waarschijnlijk verzorgd door de politie Hollands Midden- om hun behendigheid op de fiets te vergroten.
 
Rode Kruis Leiden merkt dat het Biketeam jongeren erg aanspreekt en hoopt dan ook dat meer jongeren zich gaan aanmelden om hulpverlener te worden bij het Rode Kruis. Meer informatie kan worden opgevraagd door een mailtje te sturen naar: info@rodekruisleiden.nl.