Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leiden Actueel Nieuws Scholieren collecteren voor het Rode Kruis
10 mei 2012 |

Scholieren collecteren voor het Rode Kruis

In het kader van de Maatschappelijk Stage helpen leerlingen van het Teylingen College het Rode Kruis Leiden bij de jaarlijkse collecte.
 
Acht leerlingen van het Teylingen College uit Oegstgeest helpen het Rode Kruis Leiden e.o. bij de voorbereidingen van de jaarlijkse collecte en gaan tijdens de collecteweek van 24 – 30 juni 2012 ook daadwerkelijk collecteren.
 
De Maatschappelijke Stage (MaS) is sinds dit jaar verplicht voor alle middelbare scholieren. Renée van Riessen, MaS coördinator van de afdeling Leiden e.o. vertelt met veel enthousiasme over de inzet van de scholieren. “Deze week brengen de leerlingen promotiematerialen rond. Op dinsdag 15 mei geven we een uitgebreide presentatie over het Rode Kruis en collecteren, om de scholieren goed voor te bereiden op de collecteweek. Wij zijn erg blij met de hulp van de scholieren van het Teylingen College Oegstgeest.”
 
Voor de collecteweek van 24 – 30 juni 2012 kan het Rode Kruis Leiden nog meer hulp gebruiken. Wij zijn nog op zoek naar collectanten, met name in de plaatsen Hazerswoude Rijndijk, Hazerswoude-dorp en Roelofarendsveen. Het collecteren neemt gemiddeld slechts twee uur in beslag. Een kleine inspanning met groot resultaat! 
 
De opbrengst van de collecteweek komt 100% ten goede aan het werk van het Rode Kruis Leiden en omgeving. Met de opbrengst van de collecte verleent het Rode Kruis Leiden onder andere sociale hulp, eerste hulp en noodhulp bij rampen of grote calamiteiten.
 
Meld je aan als collectant!
Help ook mee en meld je aan als collectant voor de jaarlijkse collecteweek door een e-mail te sturen naar: collecte@rodekruisleiden.nl of middels het telefoonnummer: 071-531 37 05.