Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leidschendam-Voorburg Dit doen we Eerste hulp Evenementenhulp

Evenementenhulp

​​​​​​Bij festivals, feesten, concerten en sportwedstrijden zit een ongeluk in een klein hoekje: iemand verstuikt een enkel of komt in het gedrang en wordt onwel.
Een Eerste Hulp post is dan ook vaak een verplichting of tenminste zeer gewenst.
 
evenementenEHBO.png 
 
 

Professionele Eerste Hulp

Op vele evenementen in onze regio staan onze hulpverleners paraat, zoals de Vlietdagen, sporttoernooien, St. Maarten Lampionoptocht, de intocht van Sinterklaas en lichtjesavond.

Het Eerste Hulpteam van het Rode Kruis Leidschendam-Voorburg bestaat uit circa 3​0 vrijwilligers. Ze zijn allen in het bezit van een erkend Eerste Hulp diploma met een AED aantekening en worden regelmatig bijgeschoold om hun kennis en vaardigheden op peil te houden, zeker ook op het gebied van evenementenhulp. Zo staat het Rode Kruis garant voor professionele en deskundige eerste hulpverlening. Naast deskundige Eerste Hulp, verzorgen wij ook materialen zoals dekens, rolstoelen en brancards en kunnen wij de benodigde communicatie regelen.

Het Rode Kruis richt zicht met Eerste Hulp bij evenementen op de middelgrote tot grote evenementen, uiteraard kunnen wij ook helpen bij een evenement van een kleinschaliger formaat zoals school- en bedrijfsfeesten.​

Kosten

Het Rode Kruis Leidschendam-Voorburg heeft geen winstoogmerk en werkt met vrijwilligers. Wel worden voor iedere inzet minimale kosten berekenen voor materialen en organisatie en waarmee wij Eerste Hulp opleidingen en bijscholing van de vrijwilligers bekostigen.

Hulpverlening aanvragen

Wil je gebruikmaken van onze diensten "Eerste Hulp bij evenementen" dan wordt je verzocht dit schriftelijk kenbaar te maken. Bij voorkeur door de aanvraag in te dienen via Internet. Ook kan de aanvraag per brief en zo nodig per telefoon kenbaar worden gemaakt.

 

Informatie

Neem voor meer informatie of vragen contact op via:

 

Vrijwilligers gezocht

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons team willen komen versterken. Iets voor jou?