Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Leidschendam-Voorburg Nieuws Oude mobiele telefoons en tablets zijn geld waard voor het Rode Kruis​
13 maart 2016 |

Oude mobiele telefoons en tablets zijn geld waard voor het Rode Kruis​

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Iedereen heeft wel een oude mobiele telefoon of tablet in de kast liggen. Zonde, want wist je dat de elektronica en andere onderdelen van deze toestellen nog geld waard is?

​​Green Mobile is een aanbieder van duurzame mobiele telefonie en biedt (on)gebruikte/beschadigde mobiele telefoons of tablets een 'Second Life'.

Green Mobile gaat de opbrengst van de inzameling van deze toestellen inzetten om de hulpverlening van het Rode Kruis in Nederland te ondersteunen. Daartoe hebben bestuurders Gert Heij van Green Mobile BV en Frank Asser, Manager Corporate Partnerships & Major Donors van het Nederlandse Rode Kruis een overeenkomst getekend.

Help mee jou mobiele telefoon of tablet een tweede leven te geven

Zowel particulieren als bedrijven kunnen gebruikte en defecte mobiele telefoons ​en tablets inleveren. Deze apparaten worden door Green Mobile onderzocht, uit elkaar gehaald, gereinigd en getest om er vervolgens een perfect functionerende mobiele telefoon of tablet van te maken. Zo kan het beeldscherm uit het ene toestel hergebruikt worden, in combinatie met de accu en de elektronica​ uit een ander toestel. Dit wordt een refurbished apparaat genoemd.​

Afdeling Leidschendam-Voorburg is inzamelpunt
Green Mobile heeft in ons Rode Kruis-gebouw Herenstraat 165 in Voorburg een inzamel box voor oude mobiele telefoons en tablets geplaatst. Deze worden door Green Mobile verwerkt en de waarde wordt omgezet in een financiële opbrengst voor de activiteiten van het Nederlandse Rode Kruis.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid via de website www.greenmobile.nl/cash-back/ je oude toestel in te ruilen voor een refurbished exemplaar.
Voor elk ‘duurzaam’ toestel dat via Green Mobile wordt aangekocht, doneert Green Mobile € 10 aan het Nederlandse Rode Kruis.

​Help jij ook mee met het inzamelen van deze oude mobiele telefoons en tablets?​​


Artikel delen?