Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Lelystad Actueel Nieuws Ready2Help
13 november 2014 |

Ready2Help

​​ready2help.png

Ben je een wateruitdeler, een zandzakkenvuller, een tentopzetter of toch meer een tolk? Via Ready2Help kun je op je eigen manier een bijdrage leveren als er in Nederland een noodsituatie is. Ready2Help is een netwerk van mensen dat klaarstaat om te helpen als dat nodig is. Help jij ook mee?

Met Ready2Help vormt het Rode Kruis een netwerk van hulpbereide mensen. Iedereen kan zich aanmelden voor Ready2Help om te helpen bij een ramp als dat nodig is. Ben jij Ready2Help?

Ready2Help is een initiatief van het Nederlandse Rode Kruis als aanvulling op de noodhulp van ambulance, brandweer, politie en getrainde Rode Kruis-vrijwilligers. Bij een noodsituatie komen de professionele hulpdiensten altijd als eerste in actie. Maar bij een ramp zijn er nog zoveel andere werkzaamheden om de gevolgen van een ramp beperkt te houden en slachtoffers de best mogelijke ondersteuning te geven.

Het oproepnetwerk Ready2Help wordt begin 2015 met een grote online rampenoefening getest. In Oostenrijk heeft het Rode Kruis al goede ervaringen opgedaan met een soortgelijk netwerk.

Meldt je aan via onderstaande link, ook als je al vrijwilliger bent bij het Rode Kruis.

​​​Ready2Help