Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Lelystad Dit doen we Bevolkingszorg

Bevolkingszorg

​​Bevolkingszorg van het Rode Kruis in Flevoland

Nederland heeft vaker dan je denkt te maken met rampen en calamiteiten. Denk hierbij aan een gaslek, een grote brand of de dreiging van een overstroming. Soms moeten mensen tijdelijk elders opgevangen worden omdat ze niet in hun huis kunnen blijven. De meesten gaan naar familie en vrienden, maar sommigen kunnen dat niet direct regelen en komen in een opvangcentrum dat door de gemeente is ingericht.

Opvang bij calamiteiten

Het Nederlandse Rode Kruis ondersteunt gemeenten bij hun wettelijke taak om bij calamiteiten niet-gewonde getroffenen op te vangen. Het NRK beschikt over tweeduizend speciaal opgeleide  vrijwilligers Bevolkingszorg (BZ) die praktische ondersteuning bieden op de opvanglocatie voor iedereen die daar verblijft. Als vrijwilliger BZ verzorg je de eerste opvang en ondersteun je bij het contactherstel met verwanten. Je helpt met de distributie van primaire levensbehoeften en je beantwoord specifieke hulpvragen van getroffenen.

Word vrijwilliger

Vrijwilliger zijn is dankbaar werk en ontzettend hard nodig. Ook u kunt vrijwilliger worden bij het Rode Kruis in Lelystad, waarbij u aangeeft interesse te hebben voor Bevolkingszorg. We zijn op zoek naar mensen met een hulpverlenende instelling, die stressbestendig zijn, fysiek en mentaal in goede conditie en leuk vinden om in teamverband te werken.

Opleidingen 

Om de taken goed te kunnen doen, ben je bereidt om een basiscursus en bijscholingen te volgen en deel te nemen aan (regionale) oefeningen

Wil je meer informatie of jezelf aanmelden, bel of mail met:

Dionne van der Giezen

Hoofd Bevolkingszorg Flevoland. 
dvandergiezen@rodekruis.nl
tel.:  06 - 2196 5360​