Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Lelystad Dit doen we Contactcirkel

Contactcirkel

Wat houdt de contactcirkel in?

De contactcirkel is bedoeld voor iedereen die behoefte heeft aan regelmatig contact.

Uit veiligheidsoverwegingen bijvoorbeeld of omdat de deelnemer minder mogelijkheden heeft om anderen te ontmoeten vanwege leeftijd, handicap of ziekte. Het geeft een gevoel van zekerheid als iemand regelmatig informeert of alles in orde is. Vooral als je alleen woont of moeilijk de deur uit kunt. Bovendien is het gewoon gezellig als er iemand belt.

De contactcirkel wordt begeleid door een vrijwilliger van het Rode Kruis uit Lelystad, die de eerste deelnemer van de cirkel belt (niet langer dan 5 minuten), daarna belt de deelnemer de volgende deelnemer van de lijst enz. enz.(in een vaste volgorde) tot de laatste deelnemer en de laatste deelnemer belt dan naar de vrijwilliger.

Neemt de bel​partner niet op of maakt de deelnemer zich na het gesprek zorgen over iemand uit de cirkel? Dan geeft de deelnemer dat door aan de vrijwilliger, deze zal dan contact zoeken, om te kijken wat er aan de hand is en zo nodig hulp inschakelen.

De contactcirkel draait elke dag, 365 dagen per jaar, op een vast tijdstip, vanaf ongeveer 09.00 uur  tot 09.30 uur.

Spreekt de contactcirkel u aan en wilt u zich opgeven als deelnemer?

Geef u dan op bij Elly Verhoeven. Dat kan door te bellen met 0320 – 254432 of een mailtje te sturen aan contactcirkel@rodekruislelystad.nl​​.


Wie wil de contactcirkel van het Rode Kruis Lelystad helpen?​

Het Rode Kruis Lelystad beschikt over een aantal contactcirkels. Een cirkel bestaat maximaal uit 6 deelnemers die onder begeleiding van een vrijwilliger iedere dag,  telefonisch contact met elkaar hebben.

De contactcirkel draait elke dag op een vast tijdstip en dat is tussen 9.00uur/9.30uur ook tijdens zon/feestdagen en tijdens vakanties (dus 365 dagen), vanuit het Rode Kruis gebouw aan de Wigstraat in Lelystad

De contactcirkel start op een afgesproken tijdstip doordat de vrijwilliger de eerste deelnemer in de contactcirkel opbelt. Vervolgens bellen de deelnemers elkaar op volgens de afgesproken volgorde. De laatste deelnemer neemt telefonisch contact op met de vrijwilliger zodat de hij/zij  weet dat iedere deelnemer in de cirkel telefonisch contact heeft gehad.
Op het moment dat de contactcirkel niet wordt afgemeld of stagneert dan neemt de betrokken vrijwilliger maatregelen om hiervan de oorzaak te herleiden en om dit, indien nodig hulp in te schakelen.

Momenteel zijn wij op zoek naar vrijwilligers die 2 á 3x per maand willen helpen met het "draaien" van de contactcirkel. Per toerbeurt neemt dit per keer tussen de 30 en 45 minuten tijd in beslag.
 
De contactcirkel werkt met een rooster waarbij je zelf kunt aangeven op welke dagen je inzetbaar bent. 
Voor meer informatie of opgave kun je contact opnemen met Elly Verhoeven, coördinator contactcirkel door te bellen met 0320 – 254432 of een e-mail te sturen naar contactcirkel@rodekruislelystad.nl​.​