Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Nijkerk Dit doen we Hulpverlening bij evenementen en noodhulp

Hulpverlening bij evenementen en noodhulp

Een van de werkgebieden van het Rode Kruis Nijkerk is 'noodhulp'.

Noodhulp - helpen waar nood is.

Nu is 'nood' een groot woord, maar als je (bijvoorbeeld) met een dubbele beenbreuk op het ijs ligt, ben je echt in nood en blij als er hulp geboden wordt.

Meestal duurt het dan even voor een ambulance ter plekke is, dus in de tussentijd kan een vrijwilliger van ons Rode Kruis hulp bieden: de ongelukkige warm zien te houden, een goede, zo veel mogelijk pijnvrije houding bezorgen en geruststellen.
 
Deze vrijwilligers hebben allen een geldig Rode Kruis eerste hulp-certificaat en weten dan ook precies wat ze wel, maar vooral ook wat ze niet moeten doen !
 
U vindt hen niet alleen bij het jaarlijkse Nijkerk on ice evenement om eerste hulp te verlenen. Ook bij de Veluwe Wandeltocht zijn zij paraat, op de Boerenmaandag,  de zomerfeesten op het Plein en de 24-uurs sportmarathon. Bij veel andere grote en kleinere sportactiviteiten zetten zij zich in voor goede eerste hulp. 
 
Daarnaast verlenen zij bij de jaarlijkse truckers dag assistentie om de vele mensen met een beperking in en uit de vaak hoge vrachtwagens te helpen. 
 
Om goed hulp te kunnen verlenen, komen de vrijwilligers regelmatig bij elkaar.
 
Door herhalingslessen te volgen blijft de theoretische kennis paraat; door te oefenen blijft de vaardigheid om te handelen. Op sommige avonden wordt achtergrondinformatie gegeven over handicaps of ziekten waarmee zij geconfronteerd kunnen worden.
 
Alles om zo adequaat en effectief mogelijk te kunnen helpen om erger te voorkomen.
 
En, minstens zo belangrijk: het is een heel gezellige, toegewijde club !


Onze contactgegevens