Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Mobile Menu
Zoeken.
Home Afdelingen District Noord en Midden-Limburg (offline) Dit doen we Op zoek naar familie

Opsporing van familie

​​De zes vrijwilligers van het tracingteam in de provincie Limburg sporen op verzoek vermisten. Elke dinsdagmiddag houden zij op afspraak spreektijd in het kantoor bij de afdeling Weert.

Artikel delen?

RFL_TtF_Leaflet_EN_pg1.png​​

Contacten herstellen 

Als een land in oorlog is, of is getroffen door een ramp kunnen normale communicatiekanalen niet of nauwelijks beschikbaar zijn. Telefoon, post en e-mail werken niet. Het contact met familie in het getroffen land is dan niet mogelijk. Het Rode Kruis kan in deze gevallen helpen bij het herstel van het contact met de familie.
Via het internationale netwerk van het Rode Kruis kunnen wij wereldwijd zoeken. Ook in oorlogs- of rampgebieden waar het Rode Kruis vanuit de neutrale positie soms de enige partij is die toegang heeft tot het gebied.
 
 

Are you searching for your family? The Red Cross can help

Tracing and restoring contact between family members is an important task of the Red Cross. The Red Cross may be able to help you restore contact with your loved ones. Anywhere in the world. More information

Uitgangspunten van onze werkwijze                     

Het Rode Kruis is ontstaan uit het verlangen hulp te bieden, zonder onderscheid. Overal ter wereld handelt de organisatie volgens dezelfde zeven grondbeginselen. Deze stellen ons in staat om ons werk te doen, waar ook ter wereld. De afdeling Tracing neemt daarnaast een aantal uitgangspunten in acht bij de uitvoering van haar activiteiten.