Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Noord- en Oost Gelderland Dit doen we Eerste hulp

Eerste Hulp in de Achterhoek

Ervaring leert dat je Eerste Hulp-vaardigheden het beste leert door ze te oefenen. Dat kan tijdens een cursus. U kunt ervoor kiezen een Eerste Hulp-cursus vanachter uw computer te doen. Leert u Eerste Hulp-vaardigheden liever in de praktijk? Kijk dan of er een geschikte EHBO-cursus is bij u in de buurt . 
 
Eerste Hulp-vaardigheden leren, maar geen tijd? Doe dan nu de online cursus. Je leert snel en makkelijk hoe je moet handelen bij 7 veelvoorkomende ongevallen. De online cursus kost slechts € 12,95. ​

Praktijksessie Snelcursus Eerste Hulp

(vervolg op de online cursus)
De Online Cursus Eerste Hulp geeft een goede basis van Eerste Hulp-kennis. Om complexe handelingen als de stabiele zijligging of de Heimlich manoeuvre volledig in de vingers te krijgen, kunt u ook nog een praktijksessie volgen. Deze duurt 1,5 uur en kost € 27,50.

Module AED (2 uur)

Als u in het bezit bent van een certificaat of diploma Basale Reanimatie (BLS) dan kunt u door het volgen van deze module bijgeschoold worden in het gebruik van de Automatische Externe Defibrillator (AED).

Cursus Reanimatie (4 uur)

In deze cursus leert u de reanimatie basis competenties inclusief het gebruik van de Automatische Externe Defibrillator (AED).

Cursus Basis Eerste Hulp (12 uur)

Tijdens deze cursus leert u de reanimatievaardigheden en wat u onder andere kunt doen in geval van een bloeding, huidwond, brandwond, botbreuk, wervelletsel, pijn op de borstkas en een beroerte.

Module Aanvullende Eerste Hulp (8 uur)

Als aanvulling op uw reanimatie- en basis Eerste Hulp vaardigheden leert u wat u onder andere kunt doen in specifieke situaties als een hersenschudding, hyperventilatie, diabetes of epilepsie en leert u op een adequate wijze verbanden aan te leggen.

Cursus Eerste Hulp (20 uur)

Tijdens deze cursus maakt u zich de reanimatie-basis Eerste Hulp en aanvullende Eerste Hulp vaardigheden eigen zodat u deze mocht het nodig zijn toe kunt passen in de praktijk.
  
​Voor meer informatie neemt u contact op met het districtskantoor van de Achterhoek via telefoonnummer 0547-364090 of achterhoek@redcross.nl.​