Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Oirschot - De Beerzen Dit doen we

Activiteiten

In Oirschot - de Beerzen hebben we een aantal sociale activiteiten en we organiseren bijzondere vakanties voor behoeftige mensen uit onze gemeente. Hier diepen we deze onderwerpen uit:


SOCIALE HULP:

Wekelijkse bijeenkomsten onder leiding van vrijwilligers:

In Oirschot op dinsdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur, inloop voor een kopje koffie en eventueel kaarten, handwerken en spelletjes doen in cultureel gebouw De Enck..

In Middelbeers op maandagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur, inloop voor een kopje koffie en gezelligheid in verzorgingshuis De Vestakker.

In Spoordonk op maandagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur, kaartgroepje in dorpshuis Den Deel.

Activerend huisbezoek: door vrijwilligers worden ouderen en chronisch zieken regelmatig bezocht.

 

In het kader van het Maatjesproject bezoeken vaste vrijwilligers in overleg met de GGzE een aantal (ex-)psychiatrische patiënten.​

Jaarlijks Feestmiddag in november met muziek, verloting van prijsjes, verkoop van zelfgemaakte handwerken en een hapje en een drankje

 

BIJZONDERE VAKANTIES:

Eenmaal per jaar is er een vakantieweek in de Rode Kruisbungalow te Someren waarbij 6 gasten uit onze gemeente een fijne vakantie beleven onder leiding van vrijwilligers van onze afdeling.

​Daarnaast kunnen er jaarlijks een aantal ouderen of chronisch zieken op vakantie in één van de Rode kruis vakantiehotels (IJsselvliedt in Wezep of Valkenberg in Rheden) of op het vlaggenschip Henry Dunant.


FONDSENWERVING:​

In 2015 was tijdens de Rode Kruisweek ​onze collecteopbrengst 772 euro in Oirschot. We danken de collectanten en gevers. In 2016 deden we voor het eerst mee met de actie 'Tulp voor Hulp'. Deze actie bracht ons 120 euro op.

In 2016 bracht de collecte tijdens de Rode Kruisweek 655 euro op in Oirschot.​