Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Oirschot - De Beerzen Dit doen we Sociale Hulp

Sociale Hulp Oirschot - De Beerzen

​Als Rode Kruis in Oirschot en De Beerzen organiseren we lok​ale activiteiten voor onze bewoners en hulpbehoevenden. Hieronder een opsomming van onze activiteiten. Aan deelname van deze activiteiten zijn geen kosten verbonden en u kunt vrijblijvend uitgebreid informeren bij onze bestuursleden of vrijwilligers. Graag tot ziens.​


Wekelijkse bijeenkomsten onder leiding van vrijwilligers:
In Oirschot op dinsdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur, inloop voor een kopje koffie en eventueel kaarten, handwerken en spelletjes doen in cultureel gebouw De Enck..
In Middelbeers op maandagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur, inloop voor een kopje koffie en gezelligheid in verzorgingshuis De Vestakker.
In Spoordonk op maandagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur, kaartgroepje in dorpshuis Den Deel.

Activerend huisbezoek: door vrijwilligers worden ouderen en chronisch zieken regelmatig bezocht.

In het kader van het Maatjesproject bezoeken vaste vrijwilligers in overleg met de GGzE een aantal (ex-)psychiatrische patiënten.

Paas- en Kerststukjes maken onder deskundige leiding.

Jaarlijks Feestmiddag in november met muziek, verloting van prijsjes, verkoop van zelfgemaakte handwerken en een hapje en een drankje

BIJZONDERE VAKANTIES:
Eenmaal per jaar is er een vakantieweek in de Rode Kruisbungalow te Someren waarbij 9 gasten uit onze gemeente een fijne vakantie beleven onder leiding van vrijwilligers van onze afdeling.

Daarnaast kunnen er jaarlijks een aantal ouderen of chronisch zieken op vakantie in één van de Rode kruis vakantiehotels (IJsselvliedt in Wezep of Valkenberg in Rheden) of op het vlaggenschip Henry Dunant. De vakanties zijn niet kosteloos.